Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Augusztus 31. 16:59, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Koronavírus: Pápán pozitív, országosan viszont negatív a tendencia

Koronavírus: Pápán pozitív, országosan viszont negatív a tendencia

Jelentősen javult a járványhelyzet Pápán az elmúlt 2 hétben. Míg augusztus 15-én 43 volt az aktív esetek száma, ma 21, karanténban 2 hete 306-an voltak, ma 62-en.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az elmúlt egy hét adatait áttekintve elmondta, csökkent mind a karanténok, mind pedig az aktív fertőzöttek száma Pápán, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem lennének újabb esetek a városban. Az elmúlt héthez képest 27-ről 21-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, 16 fő gyógyult meg, ugyanakkor 10 új megbetegedést regisztráltak - mondta a polgármester hozzátéve, ezek többsége egy lakcímhez köthető.

A karanténban lévők számában is egy belső dinamizmus figyelhető meg, de összességében itt is csökkenésről számolt be a városvezető, az elmúlt héten 75-ről 62-re csökkent a karanténok száma.

Áldozó Tamástól megtudtuk, a korábban bevezetett korlátozó intézkedések közül az ESZI bentlakásos idősottonaiban továbbra is érvényben tartják a kijárási, felvételi és látogatási tilalmat. Az országosan tapasztalható negatív tendenciákkal kapcsolatban a városvezető elmondta, természetesen fennáll a veszélye annak, hogy ezen folyamatok miatt újra növekedjenek az esetszámok a városban is. A polgármester a távolságtartási és maszkviselési szabályok betartását kérte a lakosságtól.

Címkék: járvány, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Kádat lopott egy lakatlan házból Pápán

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 29 éves helyi lakossal szemben.