Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 12. 11:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Koronavírus: Pápán is elmarad a Március 15-i megemlékezés

Koronavírus: Pápán is elmarad a Március 15-i megemlékezés

10 órakor a koszorúzást megtartják, a városi kitüntetések átadására máskor kerül majd sor.

A városi intézmények vezetőivel egyeztetett a városvezetés március 12-én csütörtökön délelőtt, a Városházán, a koronavírussal kapcsolatosan. Áldozó Tamás polgármester az egyeztetésről elmondta, az operatív törzs korábbi döntései szabályozzák azokat a kereteket, amelyek az önkormányzati rendezvényekkel és intézményi működésekkel kapcsolatosak. Az értekezleten az intézményvezetők beszámoltak arról, hogy az eddigi fejlemények hogyan érintették működésüket és milyen kihívásokkal kell szembenézni.

Dr. Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy továbbra sincs Pápán és környékén igazolt esete a járványnak. Ugyanakkor hozzátette, megyénkben is nagyon nagy kapacitással készült fel az intézményrendszer arra az esetre, ha a járvány megjelenne Veszprém megyében is.

A Március 15-i megemlékezés elmarad, 10 órakor koszorút helyez el a városvezetés a Március 15. téren, melyhez csatlakozhatnak szervezetek, magánszemélyek. A városi kitüntetések átadásával kapcsolatosan később határoznak, a városvezető szerint Pápa város napja, vagy augusztus 20-a megfelelő alkalom lehet ezek átadására. A március 20-ra tervezett sportközpont alapkőletételt megtartják, de a hozzá kapcsolódó programok elmaradnak. Az eseményen részt vesz majd Kövér László házelnök is.

A rendkívüli intézkedések határa március 31-e, de arra készülnek, hogy ezt ki kell majd tolni és az áprilisra, sőt, májusra tervezett rendezvények – így többek között a városi ballagás - is jó eséllyel elmaradhatnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a józan, felelős gondolkodásra hívta fel a figyelmet, mindenkit arra kérve, hogy a megelőzéshez szükséges intézkedéseket fokozottan tartsa be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.