Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 13. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Kormánydöntés: Megmenthetik a Pápai Húst

Kormánydöntés: Megmenthetik a Pápai Húst

A kormány tegnapi ülésén foglalkozott a Pápai Hús 1913 Kft. ügyeivel és olyan döntést hozott, mellyel megmenthető a húsipari vállalat – tájékoztatta a papa-ma.hu-t dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

A portál beszámolója szerint a politikus emlékeztetett, a korábbi menedzsment válságos helyzetbe hozták a céget, a kormányzat azonban több alkalommal is segítő kezet nyújtott már eddig is. Előbb a jogszabályoknak megfelelően az önkormányzaton keresztül juttatott friss pénzt a társaságba és tette többségi tulajdonossá a tőkebevonással, az élőállat beszállítók többségének követeléseit pedig a de minimis támogatással egyenlítette ki. A közelmúltban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bevonásával hozott újabb döntést az élőállat beszállítók fennmaradó követeléseinek rendezésére, a tegnapi kormánydöntés pedigolyan eszközöket rendel a társasághoz, amelyek biztosítják a húsipari tevékenység folytatását– közölte. Dr. Kovács Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta, a további lépések előfeltétele, hogy a beszállítók és a vállalat között eredményes legyen a csődegyezség.

Címkék: kormány, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.