Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Április 24. 07:56, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Kórház államosítás

Kórház államosítás

Pápán a május elsejétől állami kézbe kerülő Gróf Esterházy Kórházban osztályok szűnnek meg, ágyakat számolnak fel. Ugyanakkor fejlesztenek is.

Az Országgyűlés hétfőn szavazta meg a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést.

A döntés értelmében az állam május 1-jével hetven egészségügyi intézményt, az azokhoz kapcsolódó vagyonnal, átvesz az önkormányzatoktól. Ebből 54 kórháznak május elsejével fenntartója és tulajdonosa lesz az állam. További 7 intézmény már január óta állami tulajdonban van, másik 9 kórház esetében pedig az átvett feladat ellátásához használt, bármilyen jogcímen használt önkormányzati ingó- és ingatlanvagyon kerül május elsejével az államhoz.

Vörös Ibolya, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: a szemészet és az urológia aktív osztályai megszűnnek, a tervek szerint egynapos ellátássá alakulnak. Az ágyak száma a belgyógyászaton, a szülészeti és a gyermekgyógyászati osztályon néhánnyal szűkül. A krónikus és mozgásszervi rehabilitációs ellátást fejleszteni tudják (erről cikkünk ITT olvasható), s az Új Széchenyi Terv pályázatán 151 millió forint támogatást nyertek el, ebből egy új épületszárnyat építenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.

2024. Május 11. 06:00, szombat | Helyi

Molnár István függetlenként indul a választáson

Célja, hogy leváltsa a mostani polgármestert.