Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 30. 16:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Blikk.hu

Körforgalom lesz a veszprémvarsányi kereszteződésben

Körforgalom lesz a veszprémvarsányi kereszteződésben

Számos baleset történik évről-évre a 82-es számú főút és a Pápa felől érkező út kereszteződésében. Hamarosan végre megkezdődhet a csomópont átalakítása.

Évente két-három baleset is történik ebben a csomópontban, ahol a Tatabánya-Pápa és a Győr-Veszprém közötti útvonal találkozik. Legutóbb június végén ütközött össze egy kamion és egy motor, tavaly két tragédia is történt. Lázi felől jött egy vérteskethelyi autós 2019 májusában, hosszú kocsisor ácsorgott a forgalmas kereszteződés előtt, ő pedig nekiállt őket előzni. Nem vette észre a 82-es főutat, kocsinak ütközött, s a helyszínen meghalt. Két hónappal később egy szüléshez rohanó mentőautóba rohantak bele ugyanitt, az autó sofőrje meghalt, a mentő utasai – beleértve a kismamát – megúszták az ütközést - írja a Blikk.hu

A csomóponttal az a fő baj, hogy az alsóbb rendű úton érkezőknek hosszú idő után ez az első pont, ahol elsőbbséget kell adniuk. Több forgalomtechnikai intézkedést hozott már az állami útkezelő a rendőrséggel közösen: veszélyes helyet jelző útburkolati jelet festettek fel, s már nem csak tábla, hanem egy kar is jelzi az út fölé kinyúlva: „STOP”. Az igazi megoldás persze – amint a rendőrség is közölte válaszában – a körforgalom, hozzátesszük: ez már egy 2002-es helyi fórumon is elhangzott.

Megérkezett az építési engedély

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításáról szóló eljárást, s a körforgalom nemrég megkapta az építési engedélyt. Vaderna Melinda polgármester elmondta, sikerrel tárgyaltak, kiemelt lett a projekt, kész az engedélyes terv, és sínen van a kiviteli dokumentációja is a 350 milliós beruházásnak. Ha a kormány nyáron rábólint a projektre, jó eséllyel jövő áprilisban kezdődhet a munka, s még 2021-ben megépülhet a körforgalom. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy emiatt épp nyáron zárják majd le a 82-est, s meg kell oldani a balatoni forgalom elterelését.

Fotó: Kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 16:32, szerda | Helyi

Önkiszolgáló kasszánál próbált csalni az egyik pápai áruházban

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2020. Augusztus 12. 16:30, szerda | Helyi

Ittasan hajtott árokba Nyárádon

Ittasan az árokba hajtott kocsijával a férfi, a körzeti megbízott igazoltatta. A pápai rendőrök büntetőeljárást indítottak a sofőrrel szemben.

2020. Augusztus 11. 20:58, kedd | Helyi

Nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma

A karanténban lévők száma viszont elérte a 171 főt.

2020. Augusztus 11. 06:54, kedd | Helyi

Egy kisgyermek tesztje lett pozitív - Bezárják a vajdai óvodát is!

Hétfőn késő este értesítették a szülőket, hogy az egyik kisgyermeknek lett pozitív a koronavírus tesztje, ezért keddtől bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát.