Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 06. 15:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Korábban kerül a helyére a MiG-21-es

Korábban kerül a helyére a MiG-21-es

Az időjárás előrejelzések szerint december 10-et követően eső és viharos erejű szél várható, ezért egy nappal korábban, vasárnap kerülhet a helyére a vadászgép.

Két héttel ezelőtt jelentették be, hogy december 10-e után fogják a helyére emelni a MiG-21-es emlékmű díszét, a 4605-ös oldalszámú vadászrepülőt. Az időjósok azonban viharos erejű szelet és nagyobb mennyiségű csapadékot jeleznek ezekre a napokra, ezért a tervezett időpontnál egy nappal korábban kerül sor a látványos műveletre - tudtuk meg Gangler László ezredestől, a Bázisrepülőtér parancsnokától. Ennek megfelelően a repülő helyszínre vontatását is korábban kell elvégezni, vasárnap kora hajnalban fogják a Celli úti körforgalomhoz eljuttatni a MiG-et. A repülőgép felemelése több lépcsőből fog állni, a folyamat nagyjából 7 óra után kezdődik majd.

A vontatást szabályos útvonalengedély birtokában végzik, kísérőjárművekkel, rendőrségi biztosítás mellett. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy drónfelvételt ne készítsenek a gép emeléséről, mivel azt csak hatósági engedély birtokában lehet megtenni, légifelvételt egyedül a városi televízió készíthet.

A kivitelezés napján, tehát december 9-én vasárnap útlezárások is érvényben lesznek. Unger Tamás alpolgármester tájékoztatása szerint hajnali 4 órától, délután 16 óráig zárva lesznek a körforgalomhoz vezető utak. A 83-as úton az acsádi, a kéttornyúlaki kereszteződéseknél, Borsosgyőrön a Laki úti kereszteződésnél, illetve a Celli úton, az Aldi csomópontnál lesz útzár. A lakosság számára biztosítanak lehetőséget arra, hogy megörökítsék az emlékezetes alkalmat, azonban mindenkit arra kérnek, hogy a kordonnal, vagy szalaggal elzárt területekre ne lépjenek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.