Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2022. December 22. 10:04, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Költözöl külföldre? Íme, a 3+1 legfontosabb, amire időben gondolnod kell!

Költözöl külföldre? Íme, a 3+1 legfontosabb, amire időben gondolnod kell!

Bárki számára nagy döntés és lépés külföldre költözni. Elsőre talán ijesztőnek tűnhet, a megannyi élményért és tapasztalatért azonban mindenképp megéri.

Akár csak egy rövidebb időszakra, akár évekre tervezed a költözést, van néhány dolog, amit még jóval a kitűzött dátum előtt el kell intézned és alaposan át kell gondolnod. Persze csomó dologgal számolnod kell, általában elég megterhelő is egy ilyen költözés. Cikkünkben most mégis igyekeztünk az 5 legfontosabbat felsorolni.

Iratok, dokumentumok

Ellenőrizd minden iratodat, főképp a személyi igazolványodat – ha szükséges akkor útleveledet is – hogy érvényesek-e és hogy jó állapotban vannak-e. Egyes országokba vízumot is intézned kell és munkavállalási engedély nélkül nem kezdhetsz el dolgozni sem. Továbbá fontos a külföldi bankszámla nyitást és az egészségbiztosítást is intézned. Ebbe beletartozik az is, hogy az itthoniakat lemondd, megszűntesd.

Munka

Ha alapból azért költözöl mert elfogadtál egy állásajánlatot, akkor ezt a részt átugorhatod. Ha viszont még nincs meg, hogy mit fogsz kint dolgozni, akkor ne hagyd az utolsó pillanatra! Keresgélj már jóval a költözés előtt, mérd fel a helyi munkaerőpiacot és ha nem boldogulsz, bízd magad a Covebóra! A cég Hollandiába közvetít munkaerőt és mindenben segít a leendő munkavállalóknak.

Szállás

Semmiképp se vágj neki az útnak úgy, hogy nincs hol laknod, de legalábbis anélkül ne, hogy valamennyire ismernéd az ottani ingatlanpiacot és lehetőségeket. A Covebo egyébként minden munkavállalónak biztosít szállást Hollandiában, így ha őket választod, máris egy gonddal kevesebb.

+1 - Honvágy

Ez nem éppen intéznivaló, de fontos, hogy számolj vele. Külföldről hazajönni nem fogsz tudni olyan gyakran, már csak a repjegy árak és az idő miatt sem. Még ha az ország repülővel csupán 1.5 órára is van Magyarországtól, a reptérre való kijutás, az út, a reptérről való hazajutás stb mind eléggé időigényes. Leginkább online tudod majd tartani a kapcsolatot szeretteiddel és évente pár alkalommal fogsz csak hazajönni. Azonban ha erre előre felkészülsz lelkiekben és szeretteidet is felkészíted, nem lesz semmi gond.

Címkék: covebo, külföld, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 09:30, szerda | PR

Hogyan határozzák meg a szobafestés árakat a szakemberek?

A szobafestés tipikusan egy olyan munka, amivel megpróbálkozhatunk sajátkezűleg, de ha a megfelelő szakemberre bízzuk, akkor sokkal szebb végeredményt kaphatunk.

2023. Február 25. 18:46, szombat | PR

Hogyan telik egy programozó munkanapja?