Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 12. 07:17, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Oslóban folytatódott a síugrók vk-sorozata. A győzelmet az osztrák Martin Koch szerezte meg a német Severin Freund és a szlovén Robert Kranjec előtt.

A világkupában vezető norvég Anders Bardal a tizedik, az őt üldöző osztrák Gregor Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett.

Az első sorozatot követően a japán Ito Daiki vezetett 132 és fél méteres ugrásával, aki az előző két versenyt megnyerte. Igaz, nagy meglepetésre a szlovén Jaka Hvala ugrotta a legnagyobbat 135 és féllel, de ő nagyon az elején került sorra, amikor még egészen mások voltak a szélviszonyok is, s a kompenzációnak köszönhetően négy pont volt a japán előnye.

A harmadik helyen a lengyel Piotr Zyla, a negyediken az osztrák Martin Koch, az ötödiken az összetett világkupában is vezető Bardal, a hatodikon pedig a négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann állt.

Feltűnhetett, hogy hiányoztak a felsorolásból – Kochot leszámítva – az osztrák nagymenők: közülük Andreas Kofler csak a huszadik, Schlierenzauer pedig a 27. helyről várta a folytatást, míg Thomas Morgenstern be sem jutott a második sorozatba... Az összetett világkupa harmadik helyéért csatázók közül a lengyel Kamil Stoch sem szerepelt jól, ő huszonötödikként zárt.

Schlieri a második sorozatban ugyan majd' nyolc és fél métert javított, de így is csak 122 méterig jutott, amivel nem léphetett jelentősen előre. Kofler viszont 133 méterig repült, s ezzel megkezdte a menetelését előre. Már csak azért is, mert ezt követően feltámadt a hátszél, így a következő ugrók egymást múlták alul.

Végül az első sorozatban tizedik német Severin Freund tudta megállítani, aki 134 méterig szállt. Ő vezetett akkor is, amikor Ammann sorra került, igaz, csak kilenc tizeddel megelőzve a 129 méterig repülő Kranjecet . A svájci csak 126 és félig repült, amivel mindössze a harmadik helyre került, Bardal pedig még 120-ig sem jutott, azaz ő kiszállt a dobogóért küzdők közül.

Koch viszont 130 méterrel az élre tudott állni. Zyla és Hvala másodszorra a 120-at sem érte el, ők tehát visszacsúsztak. Már csupán Ito volt hátra, akinek egy közepes ugrás is elég lett volna a győzelemhez, de mivel csak 120 méterig szállt, még a dobogóról is leszorult.

A világkupa dobogósai közül végül Bardal a tizedik, Kofler a kilencedik, Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett, így a norvég 123 ponttal vezet Schlieri előtt, amikor már csak két verseny van hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.