Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2020. Április 15. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MH Pápa Bázisrepülőtér

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér bejáratához tévedt egy gazdátlanul csatangoló kutya. A katonai szervezet egyik lelkiismeretes kollégájának köszönhetően azonban hamar vissza is térhetett otthonába.

Állatmentő akcióval kezdődött az április 14-ei munkanap a Bázisrepülőtéren, ahová egy kóborló kutya sétált be a főbejáraton keresztül. Az alakulat Őr és Biztosító Rendész Század egyik kutyás járőre, az éppen a helyszín közelében tartózkodó Bárány Márk őrvezető azonnal szakszerűen cselekedett: befogta, majd megnyugtatta az állatot és foglalkozott vele, amíg a kutya gazdája megérkezett. Őt szerencsére sikerült gyorsan megtalálni: a Pápai Humán Állatvédő Egyesület segítségével egy chipolvasóval beazonosították az ebet, és megadták a szükséges elérhetőségeket. Mint kiderült, egy fajtatiszta moszkvai őrkutyakölyök volt a csellengő, aki Bárány őrvezető közreműködésének hála a bázisra érkezését követő fél órán belül már újra a gazdijával lehetett.

A Bázisrepülőtéren 24 órás őr- és járőrkutyás szolgálat is biztosítja a katonai objektum védelmét, ahol a vonatkozó járványügyi szabályzók betartása mellett az őrök és járőrkutyák kiképzése jelenleg is folyamatos. Bárány őrvezető a kutyás járőröknél teljesít szolgálatot, az állatok kiképzésében szerzett tapasztalata az elkóborolt eb befogásánál is hasznára vált.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.

2023. Március 28. 14:15, kedd | Helyi

Vihar: Pápán autóra dőlt egy fa

Az erős szél miatt az átlagosnál több beavatkozása volt tegnap a Veszprém vármegyei tűzoltóknak, a pápaiak vonultak a legtöbbször, összesen 9 alkalommal.