Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 15. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MH Pápa Bázisrepülőtér

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér bejáratához tévedt egy gazdátlanul csatangoló kutya. A katonai szervezet egyik lelkiismeretes kollégájának köszönhetően azonban hamar vissza is térhetett otthonába.

Állatmentő akcióval kezdődött az április 14-ei munkanap a Bázisrepülőtéren, ahová egy kóborló kutya sétált be a főbejáraton keresztül. Az alakulat Őr és Biztosító Rendész Század egyik kutyás járőre, az éppen a helyszín közelében tartózkodó Bárány Márk őrvezető azonnal szakszerűen cselekedett: befogta, majd megnyugtatta az állatot és foglalkozott vele, amíg a kutya gazdája megérkezett. Őt szerencsére sikerült gyorsan megtalálni: a Pápai Humán Állatvédő Egyesület segítségével egy chipolvasóval beazonosították az ebet, és megadták a szükséges elérhetőségeket. Mint kiderült, egy fajtatiszta moszkvai őrkutyakölyök volt a csellengő, aki Bárány őrvezető közreműködésének hála a bázisra érkezését követő fél órán belül már újra a gazdijával lehetett.

A Bázisrepülőtéren 24 órás őr- és járőrkutyás szolgálat is biztosítja a katonai objektum védelmét, ahol a vonatkozó járványügyi szabályzók betartása mellett az őrök és járőrkutyák kiképzése jelenleg is folyamatos. Bárány őrvezető a kutyás járőröknél teljesít szolgálatot, az állatok kiképzésében szerzett tapasztalata az elkóborolt eb befogásánál is hasznára vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.