Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Február 24. 18:54, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa. (Szalóky Zsolt)

Klímavédelem, szocialista szemmel

Klímavédelem, szocialista szemmel

Bárány Balázs, az MSZP klímastratégiai kabinetjének vezetője, országjáró körútjának keretében járt Pápán és ismertette a helyi szervezet tagságával a párt klímastratégiáját.

A jelenlévőket Kovács József, az MSZP helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Mint mondta, jelenleg zajlik a szocialista párt stratégiájának kidolgozása, amely alapját fogja képezni annak a kormányprogramnak, mellyel 2022-ben kihívják majd a jelenlegi kormánypártokat. A stratégia kidolgozásához igyekeznek minél többek véleményét kikérni, ez is volt a célja a ma délutáni pápai találkozónak, melyen a párt klímavédelmi terveit vitatták meg. Kovács József felhívta a figyelmet Grőber Attila polgármesterjelöltként kidolgozott programjára, amelyben hangsúlyos szerepet kapott a klímavédelem, a program második pontja a „Pápa, zöld város” címet kapta.

Bárány Balázs a jövő legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást. – Első lépésként olyan programra van szükség, amely a lehető legtöbbet javít a helyzeten, vagy legalább minimalizálja a katasztrófa hatásait. Másodsorban pedig arra, hogy ezek a válaszok társadalmilag igazságosak legyenek, mi, szocialisták ugyanis azokért állunk ki első sorban, akik a leginkább kitettek a pénzügyi és környezeti jellegű változásoknak – mondta Bárány Balázs hozzátéve, a klímaváltozás elleni küzdelemben nem lehet a kapitalista világrend korlátozása nélkül hatékonyan fellépni.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a klímaváltozás témakörében rendszerben kell gondolkodni. Mint mondta, már az egyének szintjén sokat lehet tenni, de kisközösségi, városi, megyei, országos és világviszonylatban is szükséges a fellépés. Három konkrét elképzelést említett a politikus: A megújuló energiaforrások közösségi kézben tartását, a tömegközlekedés fejlesztését, illetve lakossági fűtéskorszerűsítési és hőszigetelési támogatási rendszer kidolgozását, amely szerinte valódi rezsicsökkentést eredményezne az országban és komolyan visszafogná a kibocsátást is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

2020. Április 06. 13:10, hétfő | Helyi

Nyolc idős beteget átvesz az ESZI a kórháztól

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.