Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 24. 18:54, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa. (Szalóky Zsolt)

Klímavédelem, szocialista szemmel

Klímavédelem, szocialista szemmel

Bárány Balázs, az MSZP klímastratégiai kabinetjének vezetője, országjáró körútjának keretében járt Pápán és ismertette a helyi szervezet tagságával a párt klímastratégiáját.

A jelenlévőket Kovács József, az MSZP helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Mint mondta, jelenleg zajlik a szocialista párt stratégiájának kidolgozása, amely alapját fogja képezni annak a kormányprogramnak, mellyel 2022-ben kihívják majd a jelenlegi kormánypártokat. A stratégia kidolgozásához igyekeznek minél többek véleményét kikérni, ez is volt a célja a ma délutáni pápai találkozónak, melyen a párt klímavédelmi terveit vitatták meg. Kovács József felhívta a figyelmet Grőber Attila polgármesterjelöltként kidolgozott programjára, amelyben hangsúlyos szerepet kapott a klímavédelem, a program második pontja a „Pápa, zöld város” címet kapta.

Bárány Balázs a jövő legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást. – Első lépésként olyan programra van szükség, amely a lehető legtöbbet javít a helyzeten, vagy legalább minimalizálja a katasztrófa hatásait. Másodsorban pedig arra, hogy ezek a válaszok társadalmilag igazságosak legyenek, mi, szocialisták ugyanis azokért állunk ki első sorban, akik a leginkább kitettek a pénzügyi és környezeti jellegű változásoknak – mondta Bárány Balázs hozzátéve, a klímaváltozás elleni küzdelemben nem lehet a kapitalista világrend korlátozása nélkül hatékonyan fellépni.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a klímaváltozás témakörében rendszerben kell gondolkodni. Mint mondta, már az egyének szintjén sokat lehet tenni, de kisközösségi, városi, megyei, országos és világviszonylatban is szükséges a fellépés. Három konkrét elképzelést említett a politikus: A megújuló energiaforrások közösségi kézben tartását, a tömegközlekedés fejlesztését, illetve lakossági fűtéskorszerűsítési és hőszigetelési támogatási rendszer kidolgozását, amely szerinte valódi rezsicsökkentést eredményezne az országban és komolyan visszafogná a kibocsátást is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék