Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 12. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP

Kivégzések Csepelen: borzalmakról beszélt a túlélő

Kivégzések Csepelen: borzalmakról beszélt a túlélő

Soha nem féltem a haláltól, de most megtapasztaltam, hogy utolsó pillanataiban az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét - írta internetes naplójában az a fiatalember, akit élve elástak az elmúlt napokban Csepelen.

 A történtekről a Magyar Nemzet újságírója számolt be. A lap munkatársának sikerült megszólaltatnia egy fiatalembert, aki csodával határos módon szökött meg a bűnözőktől, miután kiásta magát a gödörből, ahová nyakig betemették. Ez az erdélyi fiatalember vezette nyomra a rendőröket, miután elmenekült a helyszínről. Elmondása szerint a múlt héten, miután megkapta fizetését, egy ismerőse - egy szerb állampolgárságú férfi - kicsalta őt a csepeli kiserdőbe sörözni a barátaihoz, egy hajléktalan házaspárhoz. A fiatalembernek azért nem volt gyanús a meghívás, mert a férfi korábban többször kért tőle pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, ezért nem tartott tőle.

Az erdőben sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és kötéllel fojtogatni kezdték, egy időre még az eszméletét is elvesztette. Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ekkor - hogy ne tudjon megszökni, amíg visszatérnek a bankautomatától - guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel betemették az előre elkészített verembe. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie. "Azért nem öltek meg, mert nem bíztak abban, hogy a tőlem elrabolt bankkártyához a kínzás során jó PIN kódot adtam" - írta utóbb a fiatalember.

Menekülés közben többekkel is találkozott, akiktől a mobiltelefonjukat kérte a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget. A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a szerb férfi csak most tett beismerő vallomást, amelyből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a helyszíni szemle pénteken folytatódik, mivel nem biztos, hogy az összes áldozatot megtalálták. A lap az elsődleges szakvéleményre hivatkozva azt írta, hogy a kiásott áldozatok egy hónapon belül halhattak meg.

Csütörtök este több holttestet hantolt ki a rendőrség Csepel egy elhagyott erdős területén. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügy részleteiről, ám a sajtóban megjelent információk alapján feltehetően sorozatgyilkosság történt, és valószínűsíthető, hogy a bűncselekményeket hárman követték el; egy szerb állampolgárságú férfi és egy magyar házaspár.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csak azt közölte, életellenes bűncselekmény miatt indítottak nyomozást. Egyelőre azt sem tudni, hány holttestet találtak; egyes hírforrások négy, mások hat áldozatról tudnak. Bartha László, az NNI sajtószóvivője is csak azt erősítette meg, hogy több holttestet találtak, pontos számot egyelőre nem kívánt közölni. Az MTI munkatársa négy áldozat elszállítását látta. A rendőrség a XXIII. kerületi erdős területet lezárta; a Népszabadság azt írta, hogy a helyszín a Szabadkikötő úthoz esik közel.

STOP

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.