Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2019. Szeptember 07. 14:05, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiváló hangulatú családi nap a Bázisrepülőtéren

Kiváló hangulatú családi nap a Bázisrepülőtéren

2001 óta minden évben szervez családi napot az MH Pápa Bázisrepülőtér, melyen a légibázison tevékenykedő egyéb szervezetek is részt vesznek.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos tagjai a pápai katonák közösségének. A délelőtti megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd James Sparrow, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka köszöntötte a rendezvény résztvevőit, a szemerkélő esőben. A parancsnok azt mondta, nagyon fontos számukra, hogy mind az ezred, mind pedig a SAC program életébe, mindennapjaiba bepillantást engedjenek.

Magasy Zsolt ezredes, a pápai légibázis parancsnoka azt hangsúlyozta, hogy egy világszínvonalú katonai repülőtér folyamatos működtetése embert próbáló feladat, ezért az MH PBRT - a SAC-kel közösen - minden évben szervez egy napot, amikor a katonáknak és családjaiknak lehetőségük van egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, hogy kötetlenebb formában tudjanak együtt tölteni egy kis időt. - Egy katona hivatása megköveteli, hogy időnként távol legyen az otthonától, vagy olyankor is dolgozzon, amikor mások pihennek. Ha máshol kap feladatot, akkor az itthon maradó családnak el kell viselnie az akár hosszú ideig tartó távollétet is, és támogató hátteret kell biztosítania. A családi nap remek alkalom arra is, hogy az MH PBRT állománya megköszönje a katonacsaládoknak a támogatást, a biztos hátteret és a megértő hozzáállást, ami nélkül nem tudnák a kívánt színvonalon végrehajtani feladataikat – mondta el a parancsnok. Mindemellett egy ilyen alkalmon arra is lehetőség nyílik, hogy az MH PBRT bemutathassa azokat az eszközöket, gépeket, technikákat a hozzátartozóknak, amelyekkel nap mint nap végzik a munkát - tette hozzá.

A megnyitóünnepség elismerések átadásával folytatódott, majd kezdetét vették a családi nap programjai. Elsőként a repülőtéren állomásozó Mi-17-es kutató-mentő helikopter dinamikus bemutatóját és ejtőernyős ugrást láthattak a jelenlévők, akik az időjárás jobbra fordulását követően egyre nagyobb számban jelentek meg a bázison.

A színpadi programokban is bővelkedő családi napon olyan fellépők emelték a rendezvény fényét, mint Ress Hajnalka, vagy a Veszprémi Légierő Zenekar, de volt kutyás, solymász, judo, tűzoltó, valamint tánc bemutató is. A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, továbbá pónilovas hintó várta, népszerű volt a tűzszerész robot bemutatója, de például a paintballt is ki lehetett próbálni. A kiállított eszközök és repülőgépek legtöbbjébe is be lehetett szállni, a nosztalgia busz pedig elvitte egy körre a közönséget a bázison. Koradélután a Pápán állomásozó Gripenek is levegőbe emelkedtek, hogy egy rövid bemutatóval szórakoztassák a családi nap közönségét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.