Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 07. 14:05, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiváló hangulatú családi nap a Bázisrepülőtéren

Kiváló hangulatú családi nap a Bázisrepülőtéren

2001 óta minden évben szervez családi napot az MH Pápa Bázisrepülőtér, melyen a légibázison tevékenykedő egyéb szervezetek is részt vesznek.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos tagjai a pápai katonák közösségének. A délelőtti megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd James Sparrow, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka köszöntötte a rendezvény résztvevőit, a szemerkélő esőben. A parancsnok azt mondta, nagyon fontos számukra, hogy mind az ezred, mind pedig a SAC program életébe, mindennapjaiba bepillantást engedjenek.

Magasy Zsolt ezredes, a pápai légibázis parancsnoka azt hangsúlyozta, hogy egy világszínvonalú katonai repülőtér folyamatos működtetése embert próbáló feladat, ezért az MH PBRT - a SAC-kel közösen - minden évben szervez egy napot, amikor a katonáknak és családjaiknak lehetőségük van egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, hogy kötetlenebb formában tudjanak együtt tölteni egy kis időt. - Egy katona hivatása megköveteli, hogy időnként távol legyen az otthonától, vagy olyankor is dolgozzon, amikor mások pihennek. Ha máshol kap feladatot, akkor az itthon maradó családnak el kell viselnie az akár hosszú ideig tartó távollétet is, és támogató hátteret kell biztosítania. A családi nap remek alkalom arra is, hogy az MH PBRT állománya megköszönje a katonacsaládoknak a támogatást, a biztos hátteret és a megértő hozzáállást, ami nélkül nem tudnák a kívánt színvonalon végrehajtani feladataikat – mondta el a parancsnok. Mindemellett egy ilyen alkalmon arra is lehetőség nyílik, hogy az MH PBRT bemutathassa azokat az eszközöket, gépeket, technikákat a hozzátartozóknak, amelyekkel nap mint nap végzik a munkát - tette hozzá.

A megnyitóünnepség elismerések átadásával folytatódott, majd kezdetét vették a családi nap programjai. Elsőként a repülőtéren állomásozó Mi-17-es kutató-mentő helikopter dinamikus bemutatóját és ejtőernyős ugrást láthattak a jelenlévők, akik az időjárás jobbra fordulását követően egyre nagyobb számban jelentek meg a bázison.

A színpadi programokban is bővelkedő családi napon olyan fellépők emelték a rendezvény fényét, mint Ress Hajnalka, vagy a Veszprémi Légierő Zenekar, de volt kutyás, solymász, judo, tűzoltó, valamint tánc bemutató is. A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, továbbá pónilovas hintó várta, népszerű volt a tűzszerész robot bemutatója, de például a paintballt is ki lehetett próbálni. A kiállított eszközök és repülőgépek legtöbbjébe is be lehetett szállni, a nosztalgia busz pedig elvitte egy körre a közönséget a bázison. Koradélután a Pápán állomásozó Gripenek is levegőbe emelkedtek, hogy egy rövid bemutatóval szórakoztassák a családi nap közönségét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 08:10, kedd | Helyi

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és halőrök tartottak fokozott ellenőrzést Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság 2019. szeptember 14-én egész napos közös szolgálatra hívta az erdészeket, halőröket, valamint a Pápai járás polgárőreit.

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között