Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2017. Január 05. 20:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - kormany.hu

Kitüntették a nemesszalóki iskola hős tanárnőjét

Kitüntették a nemesszalóki iskola hős tanárnőjét

Az EMMI Pro Vita díjjal tüntette ki azt a nemesszalóki tanárnőt, aki szeptemberben sikeresen élesztett újra egy 13 éves kislányt, aki a kézilabdaedzésén esett össze.

A Pro Vita díj miniszteri kitüntetés, olyan személynek adományozható, aki az élet mentésében kiemelkedő tevékenységet fejtett ki. Szilágyi Katalin tanárnőt a Pápai Tankerületi Központ terjesztette fel az EMMI ágazati kitüntetésére. Az életmentésben segítséget nyújtó pedagógusokat pedig a nemesszalóki önkormányzat jutalmazta különböző ajándékkal.

Mint ismert, 2016. szeptember 29-én egy kézilabdaedzés közben lett rosszul a Nemesszalóki Általános Iskola egy 8. osztályos tanulója. A helyszínen lévő pedagógusok azonnal megkezdték a szakszerű újraélesztést. A mentők megérkezéséig a Mentőállomás munkatársa telefonon tartotta a kapcsolatot az elsősegélynyújtó pedagógussal és látták el utasításokat. Szilágyi Katalin tanárnő szakszerű újraélesztésének és a mentősök gyors kiérkezésének köszönhetően megmentették a 13 éves nemesszalóki kislány életét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott