Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 14. 09:28, hétfő | Helyi
Forrás: Naplo-online

Kiskorúval fajtalankodott, nem jogerősen 5 évet kapott

Kiskorúval fajtalankodott, nem jogerősen 5 évet kapott

A Veszprémi Törvényszék 5 évre ítélte azt az R. Zsoltot, aki 17 évesen erőszakolt meg egy kiskorú fiút. Megrázó történet következik:

Még 2008. november végén a most 21 éves R. Zsolt egy kiskorú fiút erőszakkal magával vitt Pápa külterületén lévő romos épületbe, ahol rövid fojtogatás után lehúzta a gyerek alsóját miközben megkérdezte tőle, milyen halálnemet választ. Megrettent áldozatát leültette, lefogta a kezeit, majd fajtalankodott vele áldozata tiltakozása ellenére. Amikor indultak visszafelé a városba, útközben ráparancsolt a gyerekre, teljesen vetkőzzön le. Eközben R. Zsolt a sértett arcát, nyakát csókolgatta, nyalogatta, majd hanyatt lökte a hóba, s ismét fojtogatni kezdte. Amikor a vádlott látta, hogy a fiú már nem kap levegőt, abbahagyta a kínzását, de közben össze-vissza csókolgatta. Amikor áldozata elájult, akkor a támadó havat dobott az arcába, hogy magához térjen. Mielőtt elengedte volna, az akkor még csak 17 éves kamasz még egyszer ráijesztett a kisfiúra, megöli, ha otthon beszélni mer a történtekről.

A rendőrségi eljárás során kiderült, a homoszexuális hajlamú R. Zsolt már a korábbi években is "kikezdett", erőszakoskodott kisfiúkkal, többüket letámadta, majd megfenyegette. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta a fiatalembert, hangsúlyozva, hogy az egyik áldozatnál a közvetlen életveszély is fennállt. Embertelenül, brutálisan hajtotta végre tettét. R. Zsolt, aki jelenleg négy éves börtönbüntetését tölti hasonló bűncselekmény miatt, mindvégig - így a tárgyaláson is - tagadta a bűncselekményeket, nem érezte magát bűnösnek. Védője bizonyítottság hiányára hivatkozva kérte védence felmentését.

Dr. Németh Balázs bíró szemérem elleni erőszak, több rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt öt év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte R. Zsoltot. A bíró indoklásában kiemelte, nem bizonyítható, hogy a vádlott a fojtogatással ki akarta oltani a kisfiú életét. Szadista, perverz játékot művelt a fiatalember, egyfajta szexuális "előjátéknak" használta a fojtogatást. Az életveszélyes helyzetben közömbösen viselkedett.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék