Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ismertette a járványhelyzettel kapcsolatos legújabb információkat. Mint mondta, a veszélyhelyzet elrendelése óta 190 esetben rendeltek el karantént, melyből 163-at már feloldottak. A 27 aktív karantén kis mértékű növekedést jelent az elmúlt héthez képest, amely minden bizony a folyamatosan megnyíló határok miatt alakulhatott ki, hiszen a külföldről hazatérőknek automatikusan karanténba kell vonulniuk, a 27-ből 24-en ezért vannak megfigyelés alatt.

A polgármestertől megtudtuk, az intézményi elhelyezésben részesülő gyermekek száma tovább nőtt a városban. A bölcsődék megközelítőleg 75 %-os, az óvodák pedig nagyjából 50 %-os kihasználtsággal működnek. A városvezető szerint ez is mutatja, hogy a szülők egyre nagyobb számban mennek vissza munkahelyeikre, fokozatosan térnek vissza az emberek a járvány előtti életükhöz.

Az önkormányzati intézmények nem szereztek be újabb védőfelszereléseket az elmúlt héten, mind az ESZI, mind pedig az Egészségügyi Alapellátási Intézet több hónapra elegendő tartalékkal rendelkezik, a központi ellátórendszerből pedig folyamatosan kapnak újabb felszereléseket.

A pápai idősotthonokkal kapcsolatban a polgármester elmondta, a március 8. óta tartó látogatási és kijárási tilalom nagy mértékben megviseli az időseket, hozzátartozóikat és a gondozókat egyaránt. - Szeretném megköszönni mindenkinek a türlemét és az együttműködését ebben a nehéz időszakban. Pontosan még nem tudjuk, hogy ezek a korlátozások mennyi ideig maradnak érvényben, de továbbra is az érintettek türelmét és megértését kérjük - mondta Áldozó Tamás.

A háziorvosi ellátás esetében továbbra sem változik az eljárásrend, telefonon kell bejelentkezni és időpontra érkezni az orvoshoz. A polgármester arra kér mindenkit, hogy a megadott időpontra érkezzen és bízik abban, hogy ez a jó szokása a pápaiaknak a veszélyhelyzet elmúltával is megmarad.

A fogorvosi ellátások visszaálltak a járvány előtti rendbe. A harmadik és az ötödik fogorvosi körzetben azonban dr. Döbrönte József és dr. Böröczky Zoltán nem kezdenek el újra dolgozni, nyugdíjba vonulásukig helyetessítéssel oldják meg a körzetek ellátását, melyről az orvosi rendelőkben és a város honlapján tájékoztatják a betegeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 16:01, péntek | Helyi

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Rendhagyó helyszínen, a pápai önkormányzat döbröntei turistaházának udvarán gyűltek össze Semmelweis-napon a Pápa és környéke egészségügyi és szociális ellátó intézményeinek munkatársai.

2020. Július 03. 15:03, péntek | Helyi

Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy másik autó rendszámát szerelte fel a kocsijára

A Pápai Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki, hogy gépkocsijával közlekedni tudjon, arra egyik másik jármű rendszámtábláit szerelte.

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.