Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 17. 08:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Kis Károly emlékére futottak

Kis Károly emlékére futottak

Ötödik alkalommal csatlakoztak a pápai és környékbeli futóbarátok az Országfutás elnevezésű eseményhez, mely egyben tisztelégés volt Kis Károly emléke előtt.

A mozogni vágyók szombat délután a Várkert hídnál gyülekeztek, akiket Györkös Virág, szervező, Rádi Róbert, a Pápai Atlétikai Club elnöke valamint Áldozó Tamás köszöntött, városunk polgármestere miután megnyitotta az eseményt, maga is futócipőt húzott és két kört teljesített a Várkertben.


- Fontosnak tartom, hogy ilyen formában is őrizzük Karcsi bácsi emlékét, köszönet mindenkinek, aki eljött - mondta a közös bemelegítés előtt Áldozó Tamás. - Abban bízom, hogy hamarosan meglesznek a lehetőségeink arra, hogy ennél is messzebbre hangzóan tudjunk emlékezni rá.
Györkös Virág a Pápa-ma.hu-nak elmondta, idén az előzetesen regisztráltak 600 kilométert vállaltak.
- Tíz napon keresztül zajlik a kilencedik országfutás. A mostani esemény célja, hogy a résztvevők száma elérje a húszezret, a gyűjtött kilométerek számában pedig lépjük túl a Föld-Hold távolságot, ami körülbelül 380.000 kilométer. A mostani alkalom március 15 és 24. között zajlik, ebben a kilenc napban lehet gyűjteni országszerte a kilométereket, az első két napon közösen, majd egyénileg. Pápán a tegnapi illetve a mai nap során teljesített táv is beleszámít az összesítésbe, természetesen a mai rendezvénnyel elsősorban Kis Károlyra emlékezünk.
A sporteseményen a pápai futóközösség tagjai mellett Kis Károly gyermekei valamint a Pápai Atlétikai Club atlétái is teljesítették a választott kilométereket. A második nap végére 87 futó összesen 1033 kilométert tett meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.