Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 04. 15:20, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kirabolta volt iskolatársát

Kirabolta volt iskolatársát

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 16 éves lány ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövető 2013. szeptember 3-án 13 óra körül megszólította Pápán, a Fő téren egy volt iskolatársnőjét, akitől cigarettát, majd ezüst láncának átadását követelte. A szintén 16 éves sértettet veréssel is megfenyegette, majd belenyúlt a lány nadrágja zsebébe, és kivette onnan a mobiltelefonját. A visszaszerzés érdekében a tulajdonos megfogta az elkövető kezét, ám az meglökte a vállát és a készülékkel együtt távozott a helyszínről. Útközben megszólított egy ismeretlen férfit a Nagytemplom mellett, az Árkád sor (Ruszek köz) környékén, és megvételre kínálta fel a pár perce zsákmányolt telefont. A járókelő nemet mondott, ezért a lány másnak adta el a készüléket, a kapott pénzen pedig három tábla csokit és cigarettát vásárolt.

A bejelentést követően a rendőrök lakásán elfogták, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat. Táskájából előkerült a telefon SIM kártyája, a készüléket pedig attól a helybeli lakostól foglalták le a nyomozók, aki a lánytól töredék áron megvásárolta azt.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy a Ruszek köz környékén megszólított férfi, vagy bárki, aki érdemi információval rendelkezik a bűncselekmény körülményeit illetően, jelentkezzen személyesen a Pápai Rendőrkapitányságon vagy hívja a 06-89/313-011-es telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.