Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Február 07. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Kirabolt egy mozgássérültet, hét és fél évet kapott!

Kirabolt egy mozgássérültet, hét és fél évet kapott!

"Ne félj, nem bántalak, mert látom, hogy nyomorék vagy!" A következő pillanatban nagy erővel ököllel orrba vágta a számára ismeretlen férfit...

Jogerősen hét és félévi fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a fiatalembert, aki egy mozgássérültet rabolt ki.

Történt ugyanis 2010. október 8-án este, hogy egy csípőficamos férfiszállt le a távolsági buszról a pápai végállomáson. A Fő térre vezető lépcsőnél megállt, hogy megvárja ismerősét. Barátja helyett azonban Kozák Gyula lépett hozzá, aki megkérdezte: van-e nála pénz. A nemleges válasz után a 25 éves vádlott rászólt: "Ne hazudj, mert pofán váglak!" A sértett felemelte a kezeit, hogy ne bántsa és hátralépett. A pápai, többszörösen büntetett előéletű fiatalember csak látszólag nyugtatta meg a bajbakerültet: "Ne félj, nem bántalak, mert látom, hogy nyomorék vagy!" A következő pillanatban nagy erővel ököllel orrba vágta a számára ismeretlen férfit. A földre került illető zsebében megtalálta a pénztárcát, amiből kivett tízezer forintot - derül ki az ítélet indoklásából.

Kozák rövidesen a veszprémi rendőrség fogdájában találta magát, ahol öngyújtójával lángra lobbantotta a zárka textilből és műanyagból készült felszereléseit. Több mint 137 ezer forintos kárt okozott.

A kép illusztráció (168ora.hu)

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.