Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 12. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kipukkant fideszes lufik

Kipukkant fideszes lufik

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció pápai szervezetének vezetője fideszes választási ígéreteket ábrázoló lufikat lyukasztott ki a Városháza előtt.

A politikus a tegnapi ENSZ Népesedési Világnapja kapcsán tartott sajtótájékoztatót. Mint mondta, a DK a humanizmus és a szolidaritás pártja, ezért azt vallja, hogy minden embertársunkra szükség van. - Nagyon szomorú napokat élünk, sok-sok rokkant embertársunk nyugdíjának eltörlése folytán olyan alacsony jövedelmet állapítanak meg, hogy abból már vegetálni sem lehet, ráadásul az utazási kedvezmények megvonásával az orvoshoz való eljutásukat is megnehezítik - fogalmazott Kerecsényi Zoltán, aki szerint érthetetlen, hogy a jelenlegi hatalom miért sújtja a legnehezebb helyzetben lévőket.

Segítségre buzdít
A helyi DK tavaly decemberben hirdette meg a "Pápai Agora" címet viselő akcióját, melynek során a város több pontjára kitelepülve folytattak párbeszédet az utca emberével. - Sok-sok gondot, emberi helyzetet, szociális kérdést ismertünk meg, de volt, hogy segíteni is tudtunk egy-egy szegény embertársunkon - mondta Kerecsényi Zoltán, aki másokat is erre bíztat. - Politikai hovatartozás nélkül felhívjuk a városi politikai, társadalmi szervezetek figyelmét, hogy aktivizálják segítő hálózataikat és akár közösen is segítsünk rászoruló helyi embertársainkon - mondta.

Nem a 8 év a hibás
A politikus szerint nem a 8 év szocialista kormányzás a felelős a kialakult gazdasági helyzetért. Szerinte ugyan a 2010-re 80%-osra (GDP arányban) nőtt államadósság nem kevés, mégis európai viszonylatban átlagosnak mondható. - A több mint 2 éves kormányzás alatt az államadósság alig csökkent, pedig a 3000 milliárdos magánnyugdíj-pénztári vagyont is felhasználták - mondta Kerecsényi Zoltán. Szerinte a hivatalos kommunikáció keveset beszél arról, hogy nagyrészt Fidesz vezette önkormányzatok adóssága is nagymértékben nőtt az elmúlt évtizedben, Pápáé is 5 milliárd forint körüli, amely magasabb az országos önkormányzati átlagnál. - Megértjük és osztjuk a helyi szocialisták véleményét, hogy Pápán a következő két önkormányzat keze is bilincse került - tette hozzá.


Olyan fideszes választási ígéreteket tartalmazó lufikat durrantott ki Kerecsényi Zoltán, amelyek nem teljesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.