Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 05. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: veol.hu

Kinevezték a bázisrepülőtér parancsnokát

Kinevezték a bázisrepülőtér parancsnokát

Meglepetésként érte Gangler László alezredest, amikor a pápai bázisrepülőtér havi értékelő állománygyűlésen előléptették és a reptér parancsnokának nevezték ki.

A személyi állomány köszöntötte Gangler László parancsnokot kinevezése és előléptetése alkalmából. A gyűlés egyik pontján a megbízott parancsnok felesége, lányai vonultak be a terembe, majd a csapatzászló ünnepélyes behozatalára került sor. Ezt követően a honvédelmi miniszter parancsát ismertették - írja a Veol.hu.

Hende Csaba miniszter február 1-jei hatállyal Gangler Lászlót nevezte ki a bázisrepülőtér parancsnokává, és ezzel egyidejűleg ezredessé léptette elő. A rég-új parancsnok életútját Soproniné Szabó Éva zászlós ismertette, majd a törzs és az állomány nevében Vicai Zoltán törzsfőnök mondott köszöntőt, átadva a repülőtéren szolgáló katonák ajándékát, gratulálva a kinevezéshez és az előléptetéshez. Gangler ezredes válaszbeszédében a katonai pálya iránti elhivatottságáról, a pápai ezredhez való kötődéséről, a csapatmunka fontosságáról szólt, majd virágcsokorral köszöntötte feleségét és lányait.

A parancsnoknak kinevezése alkalmából gratulált Frank Rombouts ezredes, a nehéz légiszállító ezred parancsnokhelyettese és Szarvas László, a programot felügyelő iroda (NAMP) helyettes vezetője. Az állománygyűlés a csapatzászló kivonulásával ért véget, majd Gangler ezredes fogadáson látta vendégül a meghívottakat, ahol további pohárköszöntőjében a bázisrepülőtér előtt álló feladatokról, és parancsnokként tervezett munkájáról szólt.

Fotó: Veol.hu (Nagy Imre)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.