Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 16. 11:14, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kína veszélyforrás és inspiráló versenytárs is a NATO számára

Kína veszélyforrás és inspiráló versenytárs is a NATO számára

Kína veszélyforrás és inspiráló versenytárs is a NATO számára - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő szerint a "három globális játékos" közül az Egyesült Államok messze az első, Kína lemaradva a második, Oroszország pedig nagy lemaradással a harmadik. Hozzátette: pár éven belül a kínai GDP eléri az amerikait, ez komoly kihívást jelent. Nem véletlen, hogy már Obama elnöksége alatt az amerikai légierő és haditengerészet egyre jelentősebb részét vitték a kínai határ közelébe - mondta.

A műsorban Nógrádi György beszélt arról is, a NATO katonai kiadásának háromnegyedét az Egyesült Államok adja és az amerikai hadsereg sokkal effektívebb, mint az európai. A szakértő szerint az, hogy százmilliárd dollárral többet fektettek be az európaiak a hadiiparba, mint az előírás, és 2022-re ez az összeg felmegy négy-ötszáz milliárdra, azt jelenti, hogy az amerikai politika e tekintetben sikeres.

Címkék: kína, nato

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.