Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 18. 07:27, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Kimentették a horgászokat

Kimentették a horgászokat

Két, Balatonudvariból csónakkal horgászni indult, majd a leszálló sűrű ködben és sötétben eltévedt férfi kért segítséget a vízmentőktől csütörtök este.

A horgászokat kétórás keresés után sikerült megtalálni és kimenteni a vízről - tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.

Az este 19 óra után riasztott vízimentők arra kérték a bajba jutott horgászokat, akiknek GPS-e lemerült, és telefonjaik sem bírták sokáig, hogy világítsanak, és mindent emeljenek a magasba, ami fémből van, hogy a mentőhajó navigációs radarja érzékelni tudja a visszaverődő jeleket. Mintegy kétórás keresés után a radar érzékelte a horgászokat, akik a parttól 1400 méterre, egy halászháló bójája mellett várták a segítséget. Végül fényjelek segítségével sikerült a rendkívül kicsi látótávolság ellenére megtalálni az átfázott horgászokat, akiket a mentőhajó fedélzetére vettek és a biztonságos kikötés miatt a VMSZ zánkai bázisára szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.