Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 27. 10:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kidobott az ötödik emeletről egy kutyát egy férfi a fővárosban

Kidobott az ötödik emeletről egy kutyát egy férfi a fővárosban

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy rábízott kutyát ledobott az ötödik emeletről - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 64 éves férfi 2017. március 4-én, a délelőtti órákban a IV. kerületben, 5. emeleti lakásában tartózkodott, ahol vele volt a felügyeletére bízott kutya is.

A férfi ittas állapotban az állatot az erkély korlátján átemelve kidobta az emeletről. Az eb a zuhanást követően a ház előkertjébe esett. Hiába vitték állatorvoshoz, később elpusztult.

A férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emeltek vádat; a bíróság bűnösnek mondta ki, és 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő