Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2022. Április 07. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Különleges biztonsági intézkedések mellett érkezett meg szerdán a pápai repülőtérre az az orosz gép, amely nukleáris fűtőanyagot szállított Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a NATO-külügyminiszterek kétnapos tanácskozásáról, Brüsszelből jelentkezett be élő adásban, és azt mondta, hogy a paksi atomerőmű biztonságos energiaellátást tesz lehetővé, és a magyarországi villamosenergia-termelés 49,6 százalékát teszi ki; ahhoz, hogy működni tudjon, nukleáris fűtőanyagra van szükség, amelyet Oroszországból szállítanak Magyarországra.

A külügyminiszter azt mondta, hogy eddig a szállítás vasúton történt, Ukrajnán keresztül, de a háború miatt a megszokott szállítási mód meghiúsult. Ezért kellett alternatív szállítási módról gondoskodni, ez pedig a légi útvonal, ami rendkívüli biztonsági előírásokat követel.

„A nukleáris fűtőanyagokat légi úton, Belarusz, Lengyelország, Szlovákia légterein keresztül tudtuk Magyarországra szállítani” – mondta a külügyminiszter. Az első ilyen szállítmányt hozó orosz repülőgép szerdán délelőtt landolt a pápai repülőtéren. Azt is mondta, hogy a légi szállításra mindhárom ország engedélyt adott, de kommunikálni csak a biztonságos megérkezés után lehetett róla.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.