Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Április 07. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Különleges biztonsági intézkedések mellett érkezett meg szerdán a pápai repülőtérre az az orosz gép, amely nukleáris fűtőanyagot szállított Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a NATO-külügyminiszterek kétnapos tanácskozásáról, Brüsszelből jelentkezett be élő adásban, és azt mondta, hogy a paksi atomerőmű biztonságos energiaellátást tesz lehetővé, és a magyarországi villamosenergia-termelés 49,6 százalékát teszi ki; ahhoz, hogy működni tudjon, nukleáris fűtőanyagra van szükség, amelyet Oroszországból szállítanak Magyarországra.

A külügyminiszter azt mondta, hogy eddig a szállítás vasúton történt, Ukrajnán keresztül, de a háború miatt a megszokott szállítási mód meghiúsult. Ezért kellett alternatív szállítási módról gondoskodni, ez pedig a légi útvonal, ami rendkívüli biztonsági előírásokat követel.

„A nukleáris fűtőanyagokat légi úton, Belarusz, Lengyelország, Szlovákia légterein keresztül tudtuk Magyarországra szállítani” – mondta a külügyminiszter. Az első ilyen szállítmányt hozó orosz repülőgép szerdán délelőtt landolt a pápai repülőtéren. Azt is mondta, hogy a légi szállításra mindhárom ország engedélyt adott, de kommunikálni csak a biztonságos megérkezés után lehetett róla.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.