Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 07. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Különleges biztonsági intézkedések mellett érkezett meg szerdán a pápai repülőtérre az az orosz gép, amely nukleáris fűtőanyagot szállított Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a NATO-külügyminiszterek kétnapos tanácskozásáról, Brüsszelből jelentkezett be élő adásban, és azt mondta, hogy a paksi atomerőmű biztonságos energiaellátást tesz lehetővé, és a magyarországi villamosenergia-termelés 49,6 százalékát teszi ki; ahhoz, hogy működni tudjon, nukleáris fűtőanyagra van szükség, amelyet Oroszországból szállítanak Magyarországra.

A külügyminiszter azt mondta, hogy eddig a szállítás vasúton történt, Ukrajnán keresztül, de a háború miatt a megszokott szállítási mód meghiúsult. Ezért kellett alternatív szállítási módról gondoskodni, ez pedig a légi útvonal, ami rendkívüli biztonsági előírásokat követel.

„A nukleáris fűtőanyagokat légi úton, Belarusz, Lengyelország, Szlovákia légterein keresztül tudtuk Magyarországra szállítani” – mondta a külügyminiszter. Az első ilyen szállítmányt hozó orosz repülőgép szerdán délelőtt landolt a pápai repülőtéren. Azt is mondta, hogy a légi szállításra mindhárom ország engedélyt adott, de kommunikálni csak a biztonságos megérkezés után lehetett róla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán