Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 23. 08:15, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Kialakult a Fölszállott a páva döntő mezőnye

Kialakult a Fölszállott a páva döntő mezőnye

Az öt továbbjutóval kialakult a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjének mezőnye.

A Duna televízióban élőben sugárzott második középdöntőből a zsűri pontjaival az énekes szólisták és énekegyüttesek közül továbbjutott Sőregi Anna és kísérője Komáromi Kristóf, a hangszeres szólisták és zenekarok közül a Pósfa Zenekar, a táncos szólisták és táncos párok közül Fodor Mátyás, míg a néptáncegyüttesek közül a Tatrospart Néptánccsoport, így ők folytathatják a szereplést a döntőben. A közönség szavazatival a Kalotaszeg Legénytársulat jutott tovább.

Ezzel kialakult a végső lista, így a december 29-i döntőben a fenti versenyzők mellett a közönség a Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és az Ördöngös Zenekar produkcióját tekintheti meg.

A második középdöntő extra fellépője az Esszencia zenekar volt.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös tehetségkutatóját idén a Hagyomány összeköt! mottóval felnőttek számára rendezik meg.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatért a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.