Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Október 16. 09:03, hétfő | PR

K&H: indul az iskolások népszerű pénzügyi vetélkedője

K&H: indul az iskolások népszerű pénzügyi vetélkedője

a 2023/2024-es tanévet is végigkíséri a K&H Vigyázz, kész, pénz! versenye

14. alkalommal elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! iskolásoknak szóló vetélkedősorozata, amely során a 3-11. évfolyamos diákok értékes nyereményekért adhatnak számot pénzügyi ismereteikről - közölte a pénzintézet. A versenysorozat népszerűségét jelzi, hogy az indulás óta harmincszorosára nőtt a résztvevők száma, így 2010-től összesen 800 település 1900 iskolájának csapata versengett egymással, és közel 80 ezer gyermek kapott kézzelfogható pénzügyi tudást.

Idén október közepén újból elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak szóló pénzügyi vetélkedő, amely játékos formában ad választ a pénzügyi kérdésekre és mutatja meg a fiataloknak, hogyan lehetnek tudatosak ezen a területen. A versenyre általános és középiskolások nevezhetnek, 3-11. évfolyamos korosztályokból. A csapat(ok) felkészítője online adhatja le a nevezéseket a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő weboldalán 2024. január 26-ig.

rengetegen indulnak

A vetélkedőt évről évre komoly érdeklődés kíséri, az első, 2010/2011-es tanév óta a harmincszorosára nőtt a résztvevők száma. Az elmúlt, 2022 szeptemberétől 2023 júniusáig tartó tanévben a vetélkedőn 9 ezer fiatal mérte össze a tudását. Így az elmúlt 13 évben országosan összesen 800 település 1900 iskolájának csapatai indultak el, ennek eredményeként mostanáig közel 80 ezer diák kapott a gyakorlati életben is hasznosítható pénzügyi tudást. A feladatokon keresztül egyebek mellett a kártyás és okoseszközös fizetésről, valamint a digitális pénzügyekről, a megtakarításokról, a hitelekről kapnak hasznos ismereteket a diákok.

Ahogy az elmúlt években, így az idén is pedagógusok, szülők és mentorok segítenek a gyerekeknek a felkészülésben. Több felkészítő tanár szerint a verseny nagyon jól szervezett. Tartalmas, inspiráló és értékes tudást adó feladatok vannak. Játékos, és ugyanakkor az egészséges versenyszellemet fejlesztő formában tanulnak meg olyan gyakorlatias dolgokat a diákok, amelyeket már most is hasznosítani tudnak az életükben – tették hozzá.

A pedagógusok, szülők, mentorok segítsége mellett a felkészülést támogatja a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőhöz készített ismeretanyag, valamint a 15 részes videósorozat, amelynek epizódjaiból a gyerekek számára is érthetővé válnak a sokszor első látásra bonyolultnak tűnő pénzügyek. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a mentorprogram is sokat segített a tananyag elsajátításában, a gyerekek ugyanis a bankfiókban testközelből tapasztalhatták meg egy bank működését. Az érintett tanárok beszéltek arról is, hogy lemehettek a trezorba, a gyerekekkel együtt rengeteg információt kaptak a külföldi és hazai valutákkal kapcsolatban, sokat kézbe is vehettek a pénztárban. Ezek a személyes élmények, találkozások, főként gyermekkorban nagyon fontosak és maradandóak.

A verseny feladatai egyrészt a vigyázz#KáPé vlogon és az ehhez kapcsolódó mobilapplikáción található tananyagra épülnek, másrészt a mindennapi pénzköltéssel, takarékoskodással, bankolással kapcsolatos kérdésekhez, aktuális témákhoz szorosan kötődnek.

éves menetrend

A verseny több különálló szakaszból áll. Az első - online - fordulóban a feladatsorokat a nevezési határidő lejártáig - azaz 2024. január 26-án 23 óra 59 percig kell benyújtani. A továbbjutók a második - szintén online - fordulóban az előzetesen megkapott feladok megoldását 2024. március 1-ig adhatják le. Ezt követően a regionális online középdöntőre 2024 áprilisában, majd az országos döntőre személyes részvétellel 2024. május 22-én és 23-án kerül sor.

A korábbi éveknek megfelelően idén is értékes díjakat - például táblagépet és okosórát - kapnak a vetélkedősorozat legjobb csapatainak tagjai, emellett a K&H a felkészítőket és a nyertesek iskoláit is jutalmazza. Szintén díjban részesül a legtöbb diákot felkészítő személy, a legtöbb diákot nevező iskola is, valamint a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben működő iskolák közül az, amelyik a legtöbb diákot nevezi a versenyre.


Az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! versenyről szóló részletes leírás és a nevezési felület ezen a linken található: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 10. 09:50, péntek | PR

A változékony időjárás sok autósnak okoz fejtörést

Az április meglehetősen szeszélyes volt, nyári meleget éppúgy lehetett tapasztalni, mint erőteljes lehűlést. Ez pedig sok autósnak okoz gondot, hiszen nem tudják, mire is készítsék fel járművüket.

2024. Május 08. 00:00, szerda | PR

A 2024. áprilisi teljes napfogyatkozás

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.