Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Május 20. 15:58, kedd | Sport
Forrás: Becsei Dávid / Fotó: facebook.com/ehf.champions.league

Kézilabda: Győr, Szeged... folytassa Veszprém! - VIDEÓVAL

Kézilabda: Győr, Szeged... folytassa Veszprém! - VIDEÓVAL

A győri lányok a Bajnokok Ligájás címvédése után, az elmúlt hétvégén ismét nagy sikert könyvelhetett el a honi kézilabda-élet. A Pick Szeged férfi csapata Berlinben megnyerte az EHF-kupa döntőjét.

A Győri Audi ETO KC női kézilabdásai a budapesti Final Fouron védték meg BL-elsőségüket május 3-4-én. A szombati elődöntőben a dán Midtjyllandot győzték le Görbiczék végig vezetve 3 góllal (29-26), míg a döntőben nagyszerű játékkal, esélyt sem adva a montenegrói Buducnost Podgoricának (27-21), ismét elhódították a BL-serleget.
Május második nemzetközi kézilabdaünnepe az elmúlt hétvégén Berlinben zajlott le. A rendező Füchse Berlin mellett a francia Montpellier, a román Constanta és a Pick Szeged voltak a résztvevői az EHF-kupa négyes döntőjének.

A Pick Szeged nehéz mentális helyzetben érkezett Berlinbe, az előző héten a két győzelemig tartó bajnoki döntőben 2-0-s vereséget szenvedtek a Veszprémtől. Itt viszont mindenkinek meglepetést okoztak már az elődöntőben azzal, hogy legyőzték a házigazdákat. A kiváló első félidőt produkáló Szeged 4 gólos előnnyel ment szünetre (13-9), köszönhetően a remek falnak, és a kapus Mikler Rolandnak. A második játékrész elején 8 percig nem tudtak betalálni Ilyésék, de ez sem törte meg játékukat, így történelmi sikert aratva jutottak a döntőbe.

Vasárnap kora délután a Montpellier volt az ellenfél. Végletekig izgalmas találkozón a Szeged nyerte meg a kupát, köszönhetően annak, hogy a szorított helyzetekből mindig a magyar a csapat jött ki hamarabb. A mérkőzés nagy részében Zubaiék vezettek, azonban 9 perccel a vége előtt egyenlítették Tejék, de Ilyés Ferenc 12 méteres bombagóljával tovább ment a Pick, és az egyedileg gyártott kupát Vadkert Attila csapatkapitány vehette át.

A hétfő délben hazaérkező csapatot kora este Szeged főterén több mint 5 ezer szurkoló köszöntötte extázisban. A távozó Mikler könnyek között búcsúzott a várostól és a szurkolóktól, míg a tömeg Juan Carlos Pastor születésnapjáról sem feledkezett meg.

videó forrás:nso.hu

A két megrendezett kupadöntő után kijelenthetjük, hogy Magyarország kézilabda nagyhatalom lett. Talán a legnagyobb Final Four azonban még hátra van. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője Kölnben, ahol az MKB-MVM Veszprém az elődöntőben a THW Kiel együttesével találkozik, míg a másik páros a Barcelona-Flensburg. Milyen szép is lenne, ha a veszprémiek folytathatnák ezt a gyönyörű sorozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.