Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 04. 09:31, kedd | Helyi

Kezdődik az építkezés a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben

Kezdődik az építkezés a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben

Közel kétszáz milliós beruházásba kezdenek Farkasgyepűn. Az év végére elkészülő új diagnosztikai szárny a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet infrastrukturális körülményeit javítja.

Lezárult a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás az „Átfogó fejlesz- tés a Veszprém Megyei Kórházban, konzorciális összefogással a Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozásáért és az egységes regionális onkológi- ai ellátó hálózat kialakításáért” elnevezésű projekt farkasgyepűi elemének építési beruházására.

Több mint 3,5 milliárd forintos fejlesztéshez nyert európai uniós támogatást a Csolnoky Ferenc Kórház és konzorciumi partnere a Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozására. A projekt célja a meglévő onkológiai ellátások elérhetőségének földrajzi, közlekedési adottságai értékelésével meghatározható 480-500 ezer fős vonzáskörzet komplex onkológiai ellátását biz- tosító központ létrehozása Veszprémben és aktív szerepvállalása a régió távolabbi részein élő betegek ellátásában. E projekt részét képezi a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben most induló beruházás.

A Farkasgyepűn működő Tüdőgyógyintézet az onko-pulmonológiai ellátást biztosítja, feladata a Közép-dunántúli régióban a megye tüdőbetegeinek magas színvonalú aktív és légzés-rehabili- tációs ellátása. A projekt eredményeként Farkasgyepűn, a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet- ben 2013 végére új, 490 m2-es diagnosztikai szárny épül fel két meglévő épület között, azok összekötésével.

A fekvőbeteg szárnyakhoz közvetlenül kapcsolódó földszintes épületben akadálymentes kialakí- tással azok a vizsgáló, diagnosztikai funkciók – új berendezéssel, műszerezettséggel – kapnak helyet, amelyek jelenleg a kórház területén szétszórva, kispavilonos rendszerben működnek. A farkasgyepűi beruházás értéke közel kétszáz millió forint, a kivitelzési munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a KIVSZER Kft. A munkálatok a munkaterület átadását követően megkezdődnek és a tervek szerint ez év végére be is fejeződnek.

A projektelemhez tartozó eszközfejlesztés közbeszerzési eljárása előkészítés alatt áll, így a közeljövőben nemcsak épületállományában, hanem eszközparkjában is gyarapodik a tüdőgyógyintézet. Az építési-kivitelezési szerződéskötés és munkaterület átadást megelőző sajtótájékoztatón dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója adott tájékoztatást a projektről, dr. Medgyasszay Balázs, a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet főigazgató főorvosa pedig a farkasgyepűi projekt- elem részleteit ismertette.A főigazgató hangsúlyozta, a Csolnoky Ferenc Kórház fejlesztései közül csak egy az onkológiai projekt, hiszen az egészségügyi intézményben jelenleg több, összesen tíz milliárd forintot meghaladó értékű beruházás zajlik.

Dr. Medgyasszay Balázs, a farkasgyepűi Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet főigazgató főorvosa arról szólt, a tüdőrák rendkívül súlyos betegség, kórházukban évente 300-350 új esetet regisztrálnak és évi 2000-2500 fekvőbeteg ellátásra szoruló beteget kezelnek. A farkasgyepűi intézet évek óta a legjobb eredményeket érte el hazai viszonylatban a tüdőbetegségek gyógyításában, ezért az eredményért sokat dolgoztak az intézet munkatársai. A projektnek köszönhetően most infrastrukturális körülményeiben és eszközparkjában is bővül az intézmény, ami hozzájárul a további magas színvonalú ellátás biztosításához. A beruházás eredményeként az év végére felépülő új épületszárny lehetővé teszi, hogy egy tömbben helyezzék el a fekvőbetegeket, és azokat a diagnosztikai funkciókat egy helyre telepítsék, melyek most a kórház területén szétszórva, kispavilonos rendszerben működnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.