Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Május 20. 14:25, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kezdődik a jelzőlámpás kereszteződés és két településkapu kialakítása

Kezdődik a jelzőlámpás kereszteződés és két településkapu kialakítása

A Somlai út, az Erkel és a Bocsor utcák kereszteződésében jelzőlámpás kereszteződés, a Somlai úton és Borsosgyőrön pedig forgalomlassító, úgynevezett településkapu kerül kiépítésre.

A mai napon történt meg a munkaterület átadása a kivitelezőnek, amely elsőként a város határában, a Somlai úton kezdi meg a munkát. Itt egy úgynevezett forgalomlassító településkapu lesz, amelynek közepén egy forgalomtól elzárt sziget készül, kanyarodásra késztetve a városba beérkező járműveket, így lassítva le a sebességüket.

A munkálatoknak augusztus 18-ig kell elkészülniük, elsőként a Somlai úton dolgozik a kivitelező, ezt követően vonul át Borsosgyőrre, ahol szintén forgalomlassító sziget kerül kialakításra, a település határában. A munkálatokat félpályás útlezárás mellett végzik.

Dr. Áldozó Tamás polgármester felidézte, a szóban forgó beruházások az egyik TOP-os projekt részei. Ennek a nagy projektnek a keretében létesültek korábban gyalogátkelőhelyek, épült kerékpárút és körforgalom a Szent István úton. Az 500 millió forintos uniós támogatásból még egy Bázisrepülőtérig tartó kerékpárút is megépül. A városvezető hozzátette, olyan közlekedési problémákat igyekeztek összegyűjteni és megoldani ebben a projektben, amelyek régóta jogos igényként merültek fel, de még ezeken kívül is vannak még megoldandó közlekedési problémák, amelyeket szintén szeretnék csokorba rendezni és a következő ciklus pályázati lehetőségeinél jelentkezni azokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 12:08, hétfő | Helyi

Megkezdték a fakivágást az Esterházy úton

A mai napon megkezdték a Városgondnokság munkatársai annak a 26 fának a kivágását, amelyekről korábbi vizsgálatok állapították meg, hogy beteg egyedek.

2021. Január 25. 09:03, hétfő | Helyi

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

Az volt a bűne, hogy rászólt a viselkedése miatt.

2021. Január 24. 07:00, vasárnap | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 22. 13:20, péntek | Helyi

Segítsünk Móninak!