Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 20. 14:25, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kezdődik a jelzőlámpás kereszteződés és két településkapu kialakítása

Kezdődik a jelzőlámpás kereszteződés és két településkapu kialakítása

A Somlai út, az Erkel és a Bocsor utcák kereszteződésében jelzőlámpás kereszteződés, a Somlai úton és Borsosgyőrön pedig forgalomlassító, úgynevezett településkapu kerül kiépítésre.

A mai napon történt meg a munkaterület átadása a kivitelezőnek, amely elsőként a város határában, a Somlai úton kezdi meg a munkát. Itt egy úgynevezett forgalomlassító településkapu lesz, amelynek közepén egy forgalomtól elzárt sziget készül, kanyarodásra késztetve a városba beérkező járműveket, így lassítva le a sebességüket.

A munkálatoknak augusztus 18-ig kell elkészülniük, elsőként a Somlai úton dolgozik a kivitelező, ezt követően vonul át Borsosgyőrre, ahol szintén forgalomlassító sziget kerül kialakításra, a település határában. A munkálatokat félpályás útlezárás mellett végzik.

Dr. Áldozó Tamás polgármester felidézte, a szóban forgó beruházások az egyik TOP-os projekt részei. Ennek a nagy projektnek a keretében létesültek korábban gyalogátkelőhelyek, épült kerékpárút és körforgalom a Szent István úton. Az 500 millió forintos uniós támogatásból még egy Bázisrepülőtérig tartó kerékpárút is megépül. A városvezető hozzátette, olyan közlekedési problémákat igyekeztek összegyűjteni és megoldani ebben a projektben, amelyek régóta jogos igényként merültek fel, de még ezeken kívül is vannak még megoldandó közlekedési problémák, amelyeket szintén szeretnék csokorba rendezni és a következő ciklus pályázati lehetőségeinél jelentkezni azokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.

2020. Június 03. 13:41, szerda | Helyi

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

A kormány enyhítő intézkedései nyomán keddtől a pápai oktatási intézmények is fogadják a tanulókat.

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.