Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 05. 12:40, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kevesen igényelték a kommunális adó megfizetése alóli mentességet

Kevesen igényelték a kommunális adó megfizetése alóli mentességet

Lezárult a településlakhatási támogatás kérelmének beadási határideje, így a kommunális adó alóli mentesség kérelmezésének első határideje is január 31-én lezárult.

Az előzetesen kürölbelül 3000 olyan háztartással számoltak, amely igényelni fogja a kommunális adó megfizetése alóli mentességét és azt gondolták, hogy nagyrészük a lakhatási támogatással együtt fogja ezt az igényét kifejezni. Ezzel szemben a tavalyi igénylésnél mindössze hatvannal több érkezett, így 456 család kaphat lakhatási támogatást és mentesül a kommunális adó megfizetése alól - mondta el Áldozó Tamás. - Ha igazak lennéne azok az ellenzéki vádak, mely szerint "hatvanezer forintot lehet Pápán három műszakban keresni", akkor most tömegével kellett volna, hogy érkezzenek az igénylések, annál is inkább, hogy a Polgármesteri Hivatal az elmúlt hetekben intenzív tájékoztató kampányt folytatott arról, hogy a kommunális adó alól milyen jogcímen lehet mentességet szerezni - fogalmazott a városvezető.

Március 31-ig kérelmezhetik a kommunális adó megfizetése alóli mentességet az egyedülállók, ápolási díjban részesülők, illetve azon családok, ahol valamilyen fogyatékkal való együttélés miatt magasabb összegű családi pótlékra, vagy személyi járadékra jogosultak. A polgármester szerint a kommunális adó megfizetése alóli mentességet kapó háztartások száma ezer alatt lesz az idei évben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.