Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. December 31. 10:43, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Kevesebb pénz jut a Perutz Stadion fejlesztésére

Kevesebb pénz jut a Perutz Stadion fejlesztésére

Az eddigi tervekhez képest szerényebb mértékben fejleszthetik a pápai Perutz Stadiont, a kormány ugyanis kevesebb pénzt szán a beruházásra.

2015 januárjában mutatták be a Perutz Stadion fejlesztési terveit. Az akkor még az első osztályban szereplő, azóta megszűnt Lombard Pápa Termál Fc-nek és a pápai utánpótláslabdarúgásnak otthont adó létesítmény bővítésére, felújítására és fejlesztésére 800 millió forintot irányoztak elő. A tegnapi hírek szerint átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra. Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több - írja az MTI.

Arról, hogy a korábbiakhoz képest mik lesznek azok az elemek, melyek a csökkentett összeg miatt nem valósulnak meg, egyelőre nincs információnk.

A korábbi tervekről ITT olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről