Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2018. Január 09. 17:03, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kéttornyúlakra vezető kerékpárutat hiányol a Jobbik

Kéttornyúlakra vezető kerékpárutat hiányol a Jobbik

Töreki Milán országgyűlési képviselőjelölt szerint a kerékpárút ügye egy, az elmúlt 25 év be nem tartott ígéretei közül. A városvezetés szerint viszont csak ötletként merült fel a kéttornyúlaki bicikliút.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy Pápát 1990 óta különböző ígéretek lengik körül, ezek közé sorolja a Pápa és Kéttornyúlak közötti kerékpárutat is. Töreki Milán elmondta, helyi lakosok keresték fel a témában, akik elmondása szerint a településrészen lenne igény a városba vezető kerékpárútra, mint ahogy a másik két településrészre, Borsosgyőrre és Tapolcafőre is vezet bicikliút, melyet használnak is az ott lakók. - Véleményem szerint nem tűr további halasztást az ügy, a helyiek mindennapjait nagy mértékben könnyítené meg a városba vezető kerékpárút, környezetkímélőbbé és kényelmesebbé tenné a városba való bejárást, valamint biztonságosabbá tenné a közlekedést - fogalmazott a Jobbik képviselőjelöltje hozzátéve, az építőipari áremelkedések miatt később csak nagyobb forrásból épülhetne meg a kerékpárút. Töreki Milántól megtudtuk, az ügyben aláírásgyűjtésbe kezd Kéttornyúlakon, hogy az összegyűjtött aláírásokkal támaszthassa alá, hogy a helyiek valóban igényt tartanának egy kerékpárútra. Az íveket csatolni kívánják a februárban benyújtandó költségvetési módosító indítványukhoz.

A sajtó kérdésére a politikus elmondta, a kéttornyúlaki kerékpárút ígérete az elmúlt 25 évben a részönkormányzati üléseken többször is elhangzott. Ezzel szemben kérdésünkre Unger Tamás alpolgármester azt mondta, korábban nem ígéretként, csupán ötletként merült fel a kerékpárút ügye. Részletes tanulmányok, vagy forgalomszámlálás nem készültek, ezért eddig nem is adhattak be pályázatot ezzel kapcsolatban. Az alpolgármester szerint a kéttornyúlaki kerékpárútban gondolkodni addig nem is érdemes, amíg a Pápa-Kéttornyúlak közötti főút felújítása meg nem történik (erre egy tavalyi döntés alapján ez évben sor kerülhet). Unger Tamástól megtudtuk, korábbi tapasztalatok alapján a kerékpárút megépítése mindennel (tervezés, engedélyek, kisajátítások, vízelvezetők részleges kiváltása, építés stb.) együtt legalább 120-130 millió forintot jelentene, melynek előteremtését elsősorban pályázati forrásból tudja elképzelni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.