Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 21. 13:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kéttornyúlakon folytatódik a járdaépítési program

Kéttornyúlakon folytatódik a járdaépítési program

A főút mentén építenek csaknem 500 méter hosszú járdaszakaszt az Esterházy Ferenc Terv keretében. Ez a nyolcadik megújuló járda Pápán az idei évben.

- A januári lakossági konzultáción és már korábban is sok lakó kérte a Pápai út járdájának felújítását, hiszen erre halad a legnagyobb gyalogosforgalom. Így amikor a fejlesztési igényeket számba vettük a lakossággal és a részönkormányzati képviselő-testülettel, a Pápai utat soroltuk a szükséges beruházások elejére - mondta el Máté István önkormányzati képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett arra, hogy Pápa Város Önkormányzata képviselő-testületének legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 70 millió forintot különítettek el járdafelújításokra a már korábban megszavazott kereten túl. - Mivel a Pápai út állami tulajdonban és állami kezelésben van, így a munkálatok megkezdése előtt be kellett szereznünk a szükséges engedélyeket, továbbá az ÁFÉSZ-nek is van egy olyan ingatlanja ezen az úton, melyet érint a felújítás, így az ő jóváhagyásukra is szükség volt. Ezek birtokában kezdődhetett meg a munka hétfőn. Az időjárás függvényében fog haladni az építkezés, de az idei évben mindenképpen szeretnénk átadni az új járdát, ami összesen 465 méter hosszú lesz, a falu végétől a kulturházig fog érni - mondta el a városvezető.

Az új járdaburkolat leginkább a Tavasz utcai kialakításhoz fog hasonlítani, kivéve az utca végén lévő száz méteres szakaszt, ahová a régi burkolóköveket helyezik vissza, megfelelő alapozás után. Rádi Róberttől, aPápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, járdaépítéskor a kereszteződéseknél gondolnak a későbbi csapadékvíz-elvezetésre is, így a csatlakozó utcáknál betongyűrűket helyeznek el a talajban. Az új járda 120 cm széles lesz, kivéve a bolt előtti buszmegállónál, ahol teljes szélességében leburkolják a felületet. Az építkezés összköltsége 9 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.