Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Október 12. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kétszer is eltiltás hatálya alatt vezetett, második alkalommal be is volt szívva

Kétszer is eltiltás hatálya alatt vezetett, második alkalommal be is volt szívva

Az ügyészség a 30 éves férfi letartóztatását indítványozta.

Egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette, továbbá járművezetés az eltiltás hatálya alatt és kábítószer birtoklásának vétsége miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 30 éves férfinak, aki az elmúlt hónapban kétszer is eltiltás hatálya alatt vezetett, a második alkalommal ráadásául úgy, hogy a gépkocsira idegen rendszámtáblát szerelt, illetve a vezetést megelőzően kábítószert fogyasztott.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2022. szeptember 25-én délelőtt egy személygépkocsival közlekedett Pápán, amelyből útközben kifogyott a benzin és a jármű megállt. A gyanúsított ekkor ott hagyta a járművet, amikor pedig visszaért, már rendőrök várták, akik megállapították, hogy egy szabálysértési ügyből kifolyólag járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, s így nem vezethette volna a gépkocsit.

Mintegy másfél héttel később a gyanúsított újra gépkocsiba ült, a rendőrök pedig újfent igazoltatták Pápán, melynek során megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és ismételten az eltiltás hatálya alatt vezetett. Az igazoltatás során az is kiderült, hogy az elkövető a jármű hátsó rendszámtáblája helyére egy román hatósági jelzést szerelt és az igazoltatásáig így közlekedett a gépkocsival, továbbá a rendőrök a mobiltelefonjának tokjában kábítószergyanús növényi anyagot találtak, a gyorsteszt pedig kimutatta, hogy az igazoltatását megelőzően kannabisz-tartalmú kábítószert fogyasztott. Az ügyészség a bűnismétlés, illetve annak jövőbeni veszélye miatt a többszörös visszaesőnek minősülő gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek a bíróság helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.