Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 13. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kétmilliárdos beruházást adtak át a pápai húsgyárban!

Kétmilliárdos beruházást adtak át a pápai húsgyárban!

26 új gépet vásároltak, amelyeknek köszönhetően hatékonyabbá és gyorsabbá válik a termelés a csaknem 700 főt foglalkoztató pápai üzemben.

A szóban forgó beruházás összértéke meghaladja a 2 milliárd forintot. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak (GINOP) köszönhetően 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Pápai Hús, melyhez a Magyar Fejlesztési Bank egy 769 milliós kedvezményes hitelt nyújtott, további 508 millió forintot pedig a cég saját erőből finanszírozott.

A ma délelőtti ünnepségen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester fejezte ki gratulációját a 2016 óta új vezetéssel üzemelő, azóta folyamatosan fejlődő cégnek, Szappanos Péter ügyvezető pedig a cég további fejlesztési terveiről beszélt.

Dr. Kovács Zoltán arról beszélt, hogy a kormány által létrehozott gazdaságfejlesztési programnak az a lényege, hogy növelje a hazai cégek versenyképességét, különösen térségekre nagyobb hatást gyakorló társaságok esetében, amilyen a Pápai Hús is. - Aki beruház, az a jövőre gondol. A technológia javítása, az innováció jelentős mértékben növeli meg a versenykésességet, hatékonyabbá teszi a termelést - hangsúlyozta a képviselő.

Dr. Áldozó Tamás szintén gratulált a folyamatos fejlesztéseket végrehajtó Pápai Húsnak, hiszen az új tulajdonos stabilizálta a társaság működését. A polgármester úgy fogalmazott, hogy Pápa városa nagyon nehezen képzelhető el húsgyár nélkül. A városvezető azt kívánta, hogy kövessen ezt még nagyon sok hasonló fejlesztés.

Szappanos Péter egy sporthasonlattal élt köszöntőjében, egy olyan versenyautóhoz hasonlította a húsgyárat, amely most kapott egy turbófeltöltőt. - Ezek az új gépek hatalmas kapacitásbővülést és hatékonyságnövelést eredményeztek a gyártásban - hangsúlyozta a Pápai Hús ügyvezetője, köszönetet mondva a kormányzat támogatáásért, hiszen ennek köszönhetően a beruházási összeg mintegy negyedét kellett csak saját erőből finanszíroznia a társaságnak.

Szappanos Péter a gyár terveiről szólva elmondta, nemrégiben vegán termékekkel jelentek meg a piacon, és a jövőben egyre több olyan élelmiszeripari terméket fognak előállítani, ami nem kapcsolódik a sertéshúshoz, de természetesen a cég fő profilját a jövőben is megtartják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk