Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 04. 09:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két új tűzoltóautót kaptak a pápai lánglovagok

Két új tűzoltóautót kaptak a pápai lánglovagok

Szent Flórián napján tartottak ünnepséget Pápán, a Szent Flórián-szobornál. Az alkalmon került átadásra a két új tűzoltóautó.

Dányi Béla, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója a szalagátvágást megelőzően elmondta, 26 éve ünneplik a tűzoltók védőszentjének napját. - Ránézve az új autókra olyan, mintha az ünnepelt ajándékot kapott volna, de ez nem ajándék, hanem munkaeszköz, melyekkel az eskünknek megfelelően állunk a köz szolgálatában - mondta az igazgató hozzátéve, átadásra kerül egy Rába gépjárműfecskendő és egy 32 méter mentési magasságú magasból mentő szer. - Nagy szükség volt már erre a két eszközre, hisz a gépjárműfecskendő egy majd 20 éves autót vált le, a magasból mentő pedig egy 1972-es gyártású szer helyett állhat szolgálatba. Dányi Béla azt kívánja, hogy az eszközöket elsősorban képzésekkor használják, de amikor éles bevetésen is szükség lesz rájuk, akkor legjobb tudása szerint, nagy felkészültséggel használja azokat az állomány.

Áldozó Tamás polgármester gratulált Nagy Lászlónak, akit a tegnapi napon Veszprémben, a megyei tűzoltó napon az év pápai tűzoltónak választottak. - Köszönetet mondok valamennyi tűzoltónak a köz nevében az egész éves helytállásukért. Jó tudni, hogy van a városban egy csapat, melyre baj esetén számíthatunk. Az elmúlt évben is voltak esetek, amikor ezt meg kellett tapasztalnunk, köszönjük, hogy számíthatunk önökre - fogalmazott a polgármester hozzátéve, nagy öröm, hogy a mai napon olyan felszerelésekkel gazdagodhat a pápai tűzoltóság, melyek hosszú évtizedeken keresztül csak álomnak számíthattak.

Az új eszközöket a történelmi egyházak képviselői áldották meg.

Az ünnepi alkalom koszorúzással és a Szózat hangjaival zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.