Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Április 13. 14:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két új Mercedes autóbuszt állított forgalomba Pápán a Volánbusz

Két új Mercedes autóbuszt állított forgalomba Pápán a Volánbusz

Ezzel tovább csökkent a járművek átlagéletkora, amely a folyamatos buszvásárlások ellenére még mindig 10 év felett van.

Két új Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbusz szolgálja immáron az utazóközönséget - jelentette be ma délután dr. Kovács Zoltán. Az országgyűlési képviselő elmondta, a környezetkímélő, EURO-6-os motorral szerelt járművek kényelmi szempontból is számos igényt kielégítenek, légkondicionáló berendezéssel vannak felszerelve, de az USB töltőknek is nagy hasznát vehetik az utasok.2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.

Az új buszok a Pápa-Zirc-Budapest, valamint a Győr-Pápa-Hévíz vonalon közlekednek.

A képviselő hozzátette, májustól kerül bevezetésre az új vármegyebérlet,amely a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain egyaránt használható lesz. A teljesárú bérlet 9450 forintba kerül majd,a tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható, 945 forintba, azaz nagyjából egy kétgombócos fagyi árába fog kerülni.

A közlekedési vállalat 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a társaság további 95 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte, míg Veszprém vármegyében közel 23 millió utazásról gondoskodott a több mint 220 helyközi autóbuszvonalon. A térségben szolgálatot teljesítő 623 fő autóbusz-vezető éves szinten 813 ezer helyközi és 312 ezer helyi járatot közlekedtet a vármegye útjain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.