Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 02. 12:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két színpad, 25 kulturális program és közel 500 közreműködő - Szerdán kezdődik a borfesztivál

Két színpad, 25 kulturális program és közel 500 közreműködő - Szerdán kezdődik a borfesztivál

Öt napon át várja színes programokkal, étellel-itallal, valamint sztárfellépők sorával vendégeit a Pápai Csülök Cicege és Borfesztivál.

Boros Katalin, a helyszínt biztosító Esterházy-kastélyt üzelemtető cég ügyvezetője elmondta, ezúttal is az ország számos borvidékéről érkeznek borászok, Balaton, Badacsony, Tokaj, Pannonhalma, Mór, Villány és természetesen Somló borait is meg lehet majd kóstolni, de ezúttal is érkezik pálinka ház is a fesztiválra. Az ételkínálat némileg megújul, újdonságként jelenik meg a rétes, mely a Pannonai Reformata kávézóból lehet ismerős a pápaiaknak. A csülök és a cicege mellett a kürtőskalács is elmaradhatatlan része a kínálatnak. Szombaton és vasárnap 16-19 óráig kézműves foglalkozásokra várják a legkisebbeket a kastély foglalkoztató termeiben, ahol perec és kifli is készük majd.

Két színpadon, 25 kulturális program közül lehet majd választani az öt nap során - tudtuk meg Szabadkai Veritától, a programokat szervező JMSZK igazgatójától. A színpadokon amatőr és profi fellépkők is lesznek, a határon innen és túlról egyaránt. Szerdán a Kovásznáról érkező Background zenekar nyitja, vasárnap pedig Európa talán legnépszerűbb balkáni rezesbandája zárja a programok sorát. Boban Markovic koncertjével kapcsolatosan számos pozitív visszajelzés érkezett a szervezőkhöz - mondta el az igazgató hozzátéve, évek óta zajlottak már a tárgyalások a művész menedzsmentjével.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a borfesztiválok sorában idén először fog elkülönülni egymástól a kastély környéke és a Fő tér, a kastélykerítés újjáépítése miatt. A borfesztiválról elmondta, az egy kiváló találkozási hely a pápaiaknak és az ide látogatóknak, évről-évre.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ támogatási kérelmet nyújtott be a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség (továbbiakban: HACS) által kiírt, „Helyi összefogáson alapuló közösségfejlesztő nagyrendezvények és kisrendezvények támogatása" című helyi felhívásra. A 29. és 30. Pápai Játékfesztivál valamint a Pápai Csülök, Cicege és Borfesztivál 2019-ben és 2020-ban című pályázat a 4 rendezvény megvalósítására 73,9 mFt támogatási összeget nyert el. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A programok szervezése mellett egy rendezvénysátrat is beszereztek. A színvonalas, 200 négyzetméteres sátor 10 millió forintba került, érdekessége, hogy kemény aljzatborítással rendelkezik és a város több pontján is fel lehet állítani, akár gasztro sátorként is használható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.