Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2019. Március 20. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu, specialolympics.hu

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon aranyérmet szerző magyar labdarúgó válogatottat a Balla DSE két tagja, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor pedig SO sportolóként erősítette.

Március 14 és 21. között Abu Dhabi és Dubaj ad otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának, melyre Pápáról hárman utaztak. A négyévente sorra kerülő globális multi sporteseményen 190 ország közel 7500 sportolója indult, a 87 fős magyar delegációból 62 versenyző igyekszik minél előkelőbb helyezést elérni. Városunkat a magyar labdarúgó válogatott játékosaként a Balla DSE két tagja képviseli, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor SO sportolóként utazott a honi küldöttséggel.

A magyar labdarúgó válogatott csoportellenfele Szenegál, Ghána, Thaiföld és Németország volt. A mieink elsőként a németekkel találkoztak, akiket egy nagyon nehéz meccsen sikerült egy góllal, 3-2-re legyőzni. A folytatásban Thaiföld várt a magyarokra, az ellenfelet egy nehezebb első- és egy magabiztosnak mondható második félidő után győzték le 3-0 arányban, amivel a csoport élére ugrottak. Másnap Ghána várt a magyar fiúkra, a 3-1-es győzelemmel pedig biztossá vált, hogy a Szenegál elleni végeredménytől függetlenül kedden döntőt játszhatnak Horváth Dávidék. A nyugat-afrikaiak ellen mezőnyben többet birtokolták a labdát a magyarok, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, ám gól nem született.
A döntőben a csoportmeccsek során hét pontot gyűjtő Szenegállal meccselt a magyar válogatott, a fináléban aztán Burján Zoltán jóvoltából sikerült betalálni és az egygólos előnyt megtartani, így a fogyatékkal élő sportolók világversenyén Horváth Dáviddal és Bogdán Sándorral a soraiban a magyar labdarúgó válogatott aranyérmet szerzett!

Szép volt fiúk!

Négy versenynap után 23 arany-, 17 ezüst- és nyolc bronzéremnél tart a magyar delegáció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.