Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Július 20. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki rövid idő leforgása alatt két nőt is megtámadott a Bakonyban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 44 éves férfi 2021. június 29-én délelőtt felmászott az egyik vadlesen pihenő, olvasó kiskorú lányhoz, és ismerkedni kezdett vele. Eközben megmutatta a nála lévő pillangókést, majd egyre közelebb húzódott hozzá, ami a fiatal lánynak kellemetlenné vált, s ezért felállt, hogy elmenjen. A férfi azonban váratlanul tapogatni kezdte, magához rántotta és közölte vele, hogy „tudhatta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány védekezett a támadója ellen, melynek során megrúgta a férfit, majd elmenekült a helyszínről.

Július 10-én egy nő egyedül túrázott az egyik kijelölt útvonalon, amikor találkozott a gyanúsítottal, aki vadőrnek adta ki magát, és beszélgetésbe elegyedett a sértettel. Az elkövető viselkedése bizalomkeltő volt, így egy darabig együtt haladtak, majd a férfi ajánlatára a nő beleegyezett abba, hogy az megmutasson neki egy közeli épületromot. A gyanúsított azonban váratlanul szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a sértettet, akivel közölte azt is, hogy azért jöttek ide, mert itt senki nem fogja hallani a kiabálását. A nő védekezni kezdett, ütlegelte a férfit, aki egy idő után elengedte az áldozatát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság július 14-én őrizetbe vette az elkövetőt és gyanúsítottként hallgatta ki szeméremsértés vétsége, valamint szexuális kényszerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a Veszprémi Járásbíróság pedig az indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 13:43, hétfő | Helyi

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

A belvárosban sajnos nem ritka látvány, hogy az utcai kukákba, vagy azok környékére hordják le többen a lakásban, vagy az üzletekben keletkező hulladékot.

2021. Szeptember 27. 13:31, hétfő | Helyi

Mesejáték a közlekedésbiztonság jegyében

Közlekedési szabályokkal átszőtt mesejátékkal lepték meg a pápai rendőrök a helyi 1. osztályosokat.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Helyi

A megengedett sebesség duplájával közlekedett a férfi Pápán

Közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a nyirádi gyorshajtóval szemben.

2021. Szeptember 26. 16:30, vasárnap | Helyi

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

A MOL Fehérvár II. csapatának vendége volt a pápai együttes, amelynek sikerült az első csapat keretéből alaposan megerősített hazaiak fölé nőnie, mégis pont nélkül indulhatott haza.