Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 08. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Két nap alatt elfogták a trükkös tolvajt

Két nap alatt elfogták a trükkös tolvajt

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói két nap alatt elfogták azt a trükkös tolvajt, aki 2013. március 25-én több százezer forintot lopott el egy egyedül élő pápai férfitól.

A sértett március 25-én, a reggeli órákban telefonhívást kapott, amelyben arról tájékoztatták, hogy hamarosan felkeresi lakását a biztosító társaság egyik munkatársa. Kis idő elteltével csengettek is, és egy nő kért bebocsátást, mint a biztosító alkalmazottja. Az egyedül élő rokkant nyugdíjas fiatalember beengedte magához a hölgyet, aki közölte vele, hogy 380.000 forintnyi kártérítési összegre jogosult, ám hogy ehhez hozzá juthasson, azonnal be kell fizetnie 72.000 forintot. Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy a biztosító társaság „elviszi” a házát. A sértett a szekrényből elővette tárcáját és kiszámolta a kért összeget, amit át is adott az elkövetőnek. Időközben ismét csengettek, ezért a házigazda kiment az utcai kapuhoz, ám ott nem talált senkit. Visszatérve a lakásba a nő már menni készült, így kikísérte őt. A távozása után vette észre, hogy a szekrénybe visszatett tárcája nyitva van, és eltűnt belőle a megmaradt pénz is. A nő több százezer forinttal károsította meg.

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói két nappal a bejelentést követően lakásában elfogta B. Emese 32 éves mezőlaki nőt, aki a biztosító munkatársának adta ki magát. A büntetőeljárás során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy H. Lajos 34 éves pápai férfi és annak 33 éves párja, B. Ibolya pápai lakos is segítette a bűncselekmény elkövetésében. A két személy gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént, bűnsegédként kell felelniük tettükért.

A büntetőeljárás során arra is fény derült, hogy a mezőlaki nőnek több, ez idáig felderítetlen lopás és egy rablás is a számlájára írható. Az áldozatokat minden alkalommal tudatosan választotta ki, ügyelve arra, hogy azok nálánál fizikálisan gyengébbek vagy betegek, esetleg fogyatékkal élők legyenek, így küszöbölve ki az esetleges sértetti ellenállást. Volt olyan áldozat, akit több alaklommal is megkárosított. Ezeken túl több vagyon elleni bűncselekmény és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is folyik ellene eljárás.

A becsapott rokkant nyugdíjas férfi több évtizede gyűjtötte pénzét, amit a gyanúsítottak két nap alatt elszórtak: szállóban laktak, étteremben étkeztek, kocsmákba jártak, ruhákat vásároltak.
B. Emeseelőzetes letartóztatásban várja a nyomozás befejezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.