Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek
Forrás: NAV

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

A NAV munkatársai az adózási és egészségügyi kockázatok miatt továbbra is folyamatosan nyomon követik az interneten Elf Bart és hasonló ízesített elektronikus dohánytermékek árusítóit.

Legutóbb több mint kétmillió forint értékben vásároltak illegális e-cigarettát egy eladótól. Az árut lefoglalták, az eladó több millió forintos bírságra számíthat.

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni. A revizorok rekordmennyiségű, 1050 Elf Bart rendeltek tőle több mint kétmillió forintért.

Az átadás egy szombathelyi bevásárlóközpont parkolójában volt. Bemutatkozás után az adóellenőrök lefoglalták a meglepett eladótól a jelentős mennyiségű illegális jövedéki terméket. Az ellenőrzést a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei is támogatták, akik az árus lakásán még további 180 Elf Bart találtak, melyeket lefoglaltak.

A revizorok az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt eljárást indítottak. Az összesen 1230 lefoglalt Elf Bar piaci értéke meghaladja a négymillió forintot, a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány pedig a félmillió forintot, ezért jelzést tettek a NAV bűnügyi szakterületének is.

Magyarországon a dohánytermékek kiskereskedelme csak koncessziós szerződéssel végezhető. Nem érdemes kockáztatni az illegális árusítással, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt a NAV által kiszabható bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

A különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. A NAV továbbra is fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére.

Címkék: elf bar, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.