Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Két házba is betört a pápateszéri férfi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

A győrújbaráti sértett 2022. november 28-án reggel értesítette a pápai körzeti megbízottakat arról, hogy két pápateszéri, lakatlan ingatlanába is betörtek 2022. november 26-ról 27-re virradóan. Az egyik házból többek között szerszám- és munkagépek, lábbelik, csavarok, lombseprű és egy talicska tűnt el közel négyszázötven ezer forint értékben, míg a másik helyről az egyik alkalmazottjának szerszámait és munkagépeit lopták el ismeretlenek, amivel több, mint kétszázezer forint kárt okoztak a pápateszéren élő sértettnek.

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd egy órán belül a háza előtt igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Az 55 éves helyi lakos tagadta, hogy köze lenne a betörésekhez, ám az otthonában tartott kutatás alkalmával az egyenruhások több lopott tárgyat is megtaláltak, amelyeket lefoglaltak. A férfit a rendőrök elfogását követően előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A pápateszéri betörő beismerte tettét, és elmondta, hogy az ingatlanok udvarain talált talicskákkal tolta otthonába az ellopott tárgyakat, melyek közül több szerszámot néhány ezer forintért értékesített is.

A lefoglalt eszközöket a nyomozók a sértettnek visszaadták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.