Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Szeptember 14. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Mindkét tettest őrizetbe vették a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak egy 46 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint 2023. szeptember 12-én reggel egy veszekedés során ököllel arcon ütötte élettársát, majd a hajánál fogva kirángatta a lakásból, és a földre lökte. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy nem ez volt a férfi első bántalmazása párjával szemben. A nyomozók az elkövetőt - őrizetbe vétele mellett - kapcsolati erőszak bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Szintén 2023. szeptember 12-én állítottak elő a pápai rendőrök egy 42 éves pápateszéri lakost is, aki 2016-tól kezdődően rendszeresen bántalmazta feleségét és közös kiskorú gyermeküket. A hölgy hosszú éveken keresztül tűrte férje viselkedését, azonban belátta, hogy tennie kell valamit saját és gyermeke testi és lelki egészégének megóvása érdekében, ezért elhatározta, hogy véget vet az otthoni terrornak. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Ellene kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon - hívja fel a lakosság figyelmét a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.