Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Szeptember 14. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Mindkét tettest őrizetbe vették a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak egy 46 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint 2023. szeptember 12-én reggel egy veszekedés során ököllel arcon ütötte élettársát, majd a hajánál fogva kirángatta a lakásból, és a földre lökte. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy nem ez volt a férfi első bántalmazása párjával szemben. A nyomozók az elkövetőt - őrizetbe vétele mellett - kapcsolati erőszak bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Szintén 2023. szeptember 12-én állítottak elő a pápai rendőrök egy 42 éves pápateszéri lakost is, aki 2016-tól kezdődően rendszeresen bántalmazta feleségét és közös kiskorú gyermeküket. A hölgy hosszú éveken keresztül tűrte férje viselkedését, azonban belátta, hogy tennie kell valamit saját és gyermeke testi és lelki egészégének megóvása érdekében, ezért elhatározta, hogy véget vet az otthoni terrornak. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Ellene kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon - hívja fel a lakosság figyelmét a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.