Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Szeptember 14. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Két férfit is előállítottak a pápai rendőrök, családon belüli erőszak miatt

Mindkét tettest őrizetbe vették a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak egy 46 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint 2023. szeptember 12-én reggel egy veszekedés során ököllel arcon ütötte élettársát, majd a hajánál fogva kirángatta a lakásból, és a földre lökte. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy nem ez volt a férfi első bántalmazása párjával szemben. A nyomozók az elkövetőt - őrizetbe vétele mellett - kapcsolati erőszak bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Szintén 2023. szeptember 12-én állítottak elő a pápai rendőrök egy 42 éves pápateszéri lakost is, aki 2016-tól kezdődően rendszeresen bántalmazta feleségét és közös kiskorú gyermeküket. A hölgy hosszú éveken keresztül tűrte férje viselkedését, azonban belátta, hogy tennie kell valamit saját és gyermeke testi és lelki egészégének megóvása érdekében, ezért elhatározta, hogy véget vet az otthoni terrornak. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Ellene kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon - hívja fel a lakosság figyelmét a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.