Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 12. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

800 millió forintból fejlesztik az ipari terület infrastruktúráját. Utakat újítanak fel, kerékpárutakat körforgalmat és új utakat építenek.

Az elkészült terveket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, valamint Molnár István városfejlesztési osztályvezető tekintették át ma délelőtt a Városházán. A megbeszélést követően megtudtuk, várhatóan októberre valamennyi terv engedélyezése meg fog történni, ezután kezdődhetnek meg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárások.Több beavatkozási területről van szó, ezért több kivitelező fog párhuzamosan dolgozni az Ipari Park területén. A projektben szerepel a

  • rettentően rossz állapotú Juhar utca kiszélesítése és a burkolat megújítása,
  • az úttal párhuzamosan a Veszprémi út és a Bocsor utca közti szakaszon kerékpárút építése
  • a Juhar és a Bocsor utcák kereszteződésében körforgalom, valamint buszmegálló építése.
  • A Kopja utcát kivezetik a 83-as út Pápát elkerülő szakaszára, a Juhar utcaihoz hasonló csomópont építésével.
  • Meghosszabbítják a Mozsár utcát az utolsó vállalkozásig,
  • továbbá a Kopja utcát összekötik a Mozsár utcával.
  • A beruházás tartalmazza a csapadékvíz elvezetés és a közvilágítás korszerűsítését is.
  • A kivitelezés 2019 év végéig elkészül

- tudtuk meg Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől.

Az Ipari Parkot 1997-ben adták át, amikor a város polgármestere még dr. Kovács Zoltán volt. Az országgyűlési képviselő elmondta, azóta sokat változott a terület, jelentősen átalakult a forgalmi rend, több ezer ember jár az ott működő cégekhez dolgozni nap mint nap, valamint a termelő üzemek szállítmányozása is megterheli az utakat, ezért szükséges az infrastruktúra fejlesztése. - Ez a 800 millió forint most arra is lehetőséget ad, hogy komplex útfejlesztések valósuljanak meg. Korábban szinte sosem lehetett forrást találni teljes útmegújításra, amikor járda, kerékpárút, zöld sáv és útpálya is épülhetett volna egyszerre, most erre ez a TOP-os projekt lehetőséget ad - húzta alá Kovács Zoltán.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az egyik legnagyobb összegű TOP-os beruházás kapcsán elmondta, a város legnagyobb üzemei az Ipari Parkban működnek, a legtöbb adóbevétele a városnak innen származik, ezért felelőssége is van a városvezetésnek a terület további fejlesztéséért. - Az új közlekedési kapcsolatok új területeket tárnak fel, bízunk benne, hogy az új utak megépülésével új befektetők is fognak érkezni - mondta el a városvezető, a rendelkezésre álló tervek áttekintését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék