Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 20. 09:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kést dobott az asszonynak a pápai férfi, mert neki kellett főznie munka után

Kést dobott az asszonynak a pápai férfi, mert neki kellett főznie munka után

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves pápai férfival szemben, aki 2022 májusában veszekedésük közben kést hajított az élettársa felé és azzal megsebesítette.

A vádirat szerint az elkövető az élettársával és két kiskorú gyermekükkel élt együtt a pápai lakásban, ahol 2022. május 25-én délután egy ismerősükkel együtt mindannyian otthon tartózkodtak - írja az ügyészség.

A gyerekek a hálószobában televíziót néztek, édesanyjuk a felügyeletük miatt a szoba és a konyha között közlekedett, míg vendégük a konyhában foglalt helyet, és a vádlott is a konyhában tartózkodott, ahol egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel hagymát tisztított.

A férfi a hagymatisztítás közben ideges lett, hogy munka után neki kellett ételt készítenie, veszekedni kezdett az élettársával, majd mérgében a konyhapulttól elfordulva közepes erővel a párja felé hajította a kést, amely az asszony hátának bal oldalát érte és életveszélyes sérülést okozott.

A vádlott ekkor a sértettet egy székre ültette és azonnal bejelentést tett a segélyhívón, azonban tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állította, hogy a nő elesett és úgy szúrta meg magát.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.