Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 17. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Késsel támadt élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa környéki faluban

Késsel támadt élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa környéki faluban

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta azt az 54 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. január 14-én délután késsel támadt az élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa-környéki faluban - írja az Ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2021. óta él élettársi kapcsolatban a sértettel, akit azonban a kapcsolatuk során többször bántalmazott, megütött.

2024. január 17-én délután az asszonnyal és annak két felnőtt fiával együtt a lakóhelyük nyári konyhájában tartózkodtak, amikor az ittas állapotban lévő gyanúsított a párját és annak idősebb fiát is szidalmazni kezdte. Családtagjai ezért rászóltak, mire a férfi egy konyhakést vett magához, és azzal előbb a szidalmazott férfi, majd az élettársa felé szúró mozdulatokat tett, miközben mindkettőjüket bántalmazással, megöléssel fenyegette.

A történtek miatt az asszony a fiaival együtt kiment az udvarra, és az ajtónak kintről nekitámaszkodva próbálták megakadályozni, hogy a gyanúsított utánuk menjen. A férfi azonban fenyegetőzések közepette a késsel többször, nagy erővel az ajtó lapjába és annak üvegébe szúrt, melytől a kétrétegű üveg belső fele ki is törött.

A gyanúsított a késsel kinyúlva még akkor is támadni próbált, amikor az idősebb fiú megnyitotta a konyhaajtót, majd amikor azt védekezésképpen rácsapta a kezére, az elejtett kés helyett egy másikat próbált magához venni. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozza a mostohafia védekezésképpen kirángatta az udvarra, ahol a gyanúsított rátámadt, többször megütötte, újra kést akart magához venni, s még azután is többször megütötte, megrúgta, hogy a sértett a védekezése során a földre vitte.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Címkék: késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.