Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 17. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Késsel támadt a rendőrökre

Késsel támadt a rendőrökre

Egy ittas asszony késsel támadt két rendőrre, valamint a férjére, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az eset tavaly, június 8-án este történt a Pápához közeli településen - írja a Veol. N. Andrásné a férjével és ismerőseikkel együtt italozott órákon át. Hajnalban már csak ketten maradtak a házban, amikor az asszony a párjával történt szóváltás után telefonon segítséget kért a rendőrségtől. A kiérkező járőröket az 50 éves vádlott az ablakban állva fogadta, közben ezt kiabálta: „Hiába hívtál ide rendőrt, megdöglesz!”. Ezt követően az egy méter magas ablakpárkányról leugrott a fűbe, kezében a 20 centiméter pengehosszúságú késsel. Megindult a rendőrök és a férje felé… Szidta őket, mint a bokrot, miközben kaszáló mozdulatot tett a fejtőkésével.

Az egyenruhások hiába szólították fel, a nő nem állt meg, ezért amikor két méter közelbe került a két főtörzsőrmesterhez, gázspray-vel lefújták. Az ittas nő ugyan egy pillanatra megtorpant, de nem adta fel. Továbbra is támadt, miközben ezt mondta: „Megdöglötök mind, ti szemetek!”.
A kést ekkor már a feje fölött tartotta, majd a következő pillanatban a két rendőr és férje felé hajította, mint valami késdobáló. Szerencsére célt tévesztett a kés, nem sebesült meg senki. A vádlottat azonnal megbilincselték, majd beültették a szolgálati kocsiba, ahol megrúgta az egyik egyenruhást, illetve leköpte, továbbá kinyírással fenyegette meg a családját.
A Pápai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vonta felelősségre a nőt. Arról is rendelkeztek, hogy az asszony egy korábbi ítéletében alkalmazott próbára bocsátást megszüntetik. (N.-né korábban becsületsértést követett el.) A bíróság minden körülményt mérlegelve halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre ítélte a nőt, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztették.
A büntetőper fellebbezés után a törvényszék elé került, ahol nem változtattak a pápai ítéleten, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.