Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2017. Október 09. 09:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Késsel rabolta ki idős jótevőjét

Késsel rabolta ki idős jótevőjét

Késsel támadt egy idős asszonyra az a fiatalember, akit jogerősen nyolc év fegyházra ítéltek.

Az öt általánost végzett P. Zsoltot már fiatalkorúként is elítéltek rablásért, akkor nyolc hónapot kapott - írja a veol.hu.

Több év elteltével ismét ezzel a módszerrel próbált pénzhez jutni. Az ítélet szerint a 24 esztendős vádlott még 2014-ben jó kapcsolatba került azzal a 68 éves asszonnyal, akinek télre tűzifát szállított. A házigazda időnként némi pénzt és élelmet is adott a férfinek a családjára való tekintettel. Ezzel a barátsággal élt vissza a fiatal, amikor tavaly július 20-án felkereste jótevőjét avval a valótlan állítással, hogy tartozik még neki ezer forinttal a tűzifa árából. Az asszony rosszat sejtett, ez alkalommal nem engedte be otthonába a fiatalembert, aki a családi ház hátsó kerítésénél elvágta a lemezkapun zárként szolgáló kötelet egy 17 centiméter hosszú pengéjű konyhakéssel.

Az udvarban szembetalálkozott régi ismerősével, akitől ismét az ezresét követelte. A konyhában a vádlott fenyegetően megforgatta a kését, majd letette az asztalra. Az idős asszony jobbnak látta, ha ad 500 forintot a vádlottnak, csakhogy minél előbb megszabadulhasson tőle. A fiatalember már kilépett az udvarra, amikor hirtelen megfordult, s kését egészen közel emelte a nő torkához. A bajba került asszony megijedt, szinte ledermedt. Ezt használta ki a rabló: kivette a zsebéből a pénztárcát, majd a benne lévő hatezer forintot, ezt követően sietve távozott.

A Pápai Járásbíróság rablás és magánlaksértés bűntette miatt halmazati büntetésül P. Zsoltot nyolc év fegyházra ítélte, amit a törvényszék jogerőre emelt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 09:05, kedd | Helyi

Ezek a csapatok lesznek a Perutz ellenfelei az NB III nyugati csoportjában

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó bajnokság 2020/2021-es idényének csoportbeosztásait. A 60 klub három 20 csapatos csoportban küzd meg egymással.

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.