Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Május 24. 15:26, kedd | PR
Forrás: (x)

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

A megfelelő burkolat az általános kerttervezés egyik legfontosabb eleme, miután alapjaiban határozza meg az egész kültér alaphangját.

Az anyagválasztás, a stílus és az elrendezés mind-mind különbséget tehet modern vagy hagyományos megjelenés között, ezért alaposan gondoljuk át döntésünket. Segítségképp összegyűjtöttünk néhány kreatív kerti burkolatötletet.

Párosítsuk a különböző burkolati ötleteket!

Ha csak egy bizonyos burkolattípust választunk kertünk kialakításánál, beleeshetünk az egysíkúság csapdájába. Merjünk játszani a formákkal, színekkel és anyagokkal! A különféle burkolatok keverésével mélységet és kifinomultságot adhatunk otthonunk külső terének. Érdemes megfontolni például a kontrasztos szegélyt burkolásnál, amely jelzi az anyagok vagy a színek közti változást, nem mellesleg pedig igazán érdekes látványt nyújt.

Alakítsunk ki íveket a burkolat lágyításához!

A tömbburkolat használata azzal a kockázattal jár, hogy egy négyzet alakú, lineáris teret hozunk létre. A terasz ívelt élekkel történő kreatív kialakítása lágyabb, természetesebb felületet biztosít, amely szinte minden kerti stílushoz remekül illeszkedik. Ne feledjük azonban, hogy ezen módszerrel időigényesebb és körülményesebb lesz a burkolás, mint hagyományos, egyenes vonalvezetéssel. Más szóval készüljünk fel arra, hogy a munka próbára teheti majd kitartásunkat és burkolási készségeinket.

Nagyobb burkolóelemekkel a drámai hatásért

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a burkolat, annál kisebbnek tűnik majd tőle a kert – a megfelelő méretű elemek kiválasztása ezért kritikus. Egy nagyobb kertnél a nagyméretű járólapok ideális megoldásnak bizonyulnak, miután áramvonalasabbá teszik a teret. Segít még bensőségesebb érzést adni egy nagy kertnek, amely egyébként hatalmasnak tűnne. Tipp: a STAR STONE kínálatában a kisebb térkőelemektől egészen a nagyméretű XXL burkolatokig találunk minőségi termékeket.

Játszunk a burkolatelemek méretével!

Ha egy típusú anyagból készült burkolatokat használunk, eleganciát és életet vihetünk kertünkbe azáltal, ha a lerakásnál variálunk kicsit a méretekkel. Egyes darabok eleve vegyes méretekben is elérhetők, de lehetőségünk van egyedileg is megtervezni teraszburkolatunkat, amennyiben különböző méretarányú járólapokat rendelünk.

Megfelelő világítással a tökéletes végeredményért

A kerti burkolat megvilágítása nemcsak esztétikai szempontból jó ötlet, hanem biztosítja, hogy a kerthelyiséget biztonságosan lehessen használni éjszaka. A süllyesztett spotlámpákkal vagy LED szalagokkal például kiválóan kiemelhetők az útvonalak és a terasz szélei. Ha nem tudunk áramot biztosítani kertünkben a hálózatról táplált fényforrásokhoz, használhatunk napelemes lámpákat.

Címkék: burkolás, kert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:50, péntek | PR

A változékony időjárás sok autósnak okoz fejtörést

Az április meglehetősen szeszélyes volt, nyári meleget éppúgy lehetett tapasztalni, mint erőteljes lehűlést. Ez pedig sok autósnak okoz gondot, hiszen nem tudják, mire is készítsék fel járművüket.

2024. Május 08. 00:00, szerda | PR

A 2024. áprilisi teljes napfogyatkozás

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.